Hur man blir framgångsrik

tips för hur man blir framgångsrik

Vad är egentligen framgång? Enligt mig är detta någonting helt subjektivt. Ingen annan kan bestämma vad framgång är för dig, utan det är precis vad du själv anser att det är.

För mig är framgång att ha friheten att själv kunna bestämma vad jag gör på dagarna och när jag gör det. Det är också viktigt för mig att jag gillar det jag håller på med och har en brinnande vilja att utvecklas varje dag. Det skall kännas spännande att vakna upp varje dag och påbörja dagen.

En viktig del av allt detta är också att ha orken och energin att göra det man vill på dagarna. Därför är också hälsan en viktig del av att vara framgångsrik enligt mina mått.

Vad är framgång för dig?

Detta var min definition av framgång och du har säkert helt andra intressen och prioriteringar. För många är trygghet en viktig aspekt av livet och det gör att man gärna vill ha en fast anställning med bra förmåner. Trygghet är såklart viktigt också för mig, men jag anser att trygghet även har andra aspekter. För mig innebär det också en trygghet att inte vara beroende av en arbetsgivare. Istället känns det viktigare att själv ha förmågan att skapa sin framtid.

Om målet är att själv ha förmågan skapa din egen framtid och tycker att detta är en viktig del av att vara framgångsrik, så har jag några tips för dig i denna artikel. Här är mina bästa tips:

Ta ansvar för ditt liv!

Ett vanligt problem för många i dagens samhälle är bristen på självinsikt. Det är alltför många som skyller på andra för sina tillkortakommanden här i livet. Om du vill komma någonstans i livet gäller det att du ser dig själv i spegeln och tar ansvar för alla delar av ditt liv. Det är ingen annans fel att du inte befinner dig där du vill vara i livet just nu. Oftast är det ett resultat av de val du gjort tidigare i livet.

Våga misslyckas

En viktig del av att ta ansvar för sitt liv är också att ta risker och våga misslyckas. Den som är rädd för att misslyckas kan eventuellt minimera misstag, men kommer heller aldrig att nå sin fulla potential. Bry dig mindre om vad andra tänker om dig och våga ett steg ut i det okända. Du kommer garanterat att göra bort dig på regelbunden basis. Men vad gör det på det stora hela?

Tror ni att jag startade en sajt som hette Gentlemannaguiden, utan att vara medveten om att det skulle bli en del prat och t.om. hån? Jag brydde mig inte om andras åsikter då och ännu mindre nu. I dagens läge är den mitt huvudsakliga jobb.

Du kan inte vänta på inspiration

I de flesta fall krävs det hårt jobb för att nå någonstans i livet. Om det är lätt har du troligen satt upp för låga målsättningar. Det gäller företagande och det är också något som i allra högsta grad gäller träning. Det kommer att krävas att du lämnar bort dina Netflix-kvällar och/eller lägger tidiga morgnar på att jobba på dina drömmar.

Om du vill nå någonstans kan du helt enkelt inte vänta på inspiration. Motivation och inspiration kommer som ett resultat av hårt jobb. Du kan inte vara lat om du vill nå dina mål. Det gäller oavsett vad du vill åstadkomma här i livet.

Få in en rutin

Du vet själv när du fungerar bäst under dagen. Om du är en morgonmänniska som mig, bör du se till att lägga in en stund under morgontimmarna när du jobbar på dina drömmar. Du blir vad du gör regelbundet, så därför måste du se till att göra det till en vana att jobba lite på dina drömmar varje dag.

Lyssna inte på andra

Det är ytterst få förunnat att ha vänner och bekanta som enbart stöttar dig i dina drömmar. Oavsett vad du börjar med i livet kommer du att möta på en massa skeptiker som tvivlar på dina idéer. Låt inte andras åsikter påverka dig om du har drömmar och något du brinner för i livet. Genom hårt arbete kan du bli precis så framgångsrik som du själv drömmer om. Kom ihåg att alla människor är begränsade till sin egen verklighetsuppfattning.

De människor som själv nått framgång vet själva hur hårt jobb som krävs för att nå dit de kommit. De kommer aldrig att ha något illa att säga om den som försöker. Det är människor som inte själva är villiga att jobba hårt som i allmänhet försöker överföra sitt dåliga samvete på andra. Akta dig för människor som lägger tid på att skvallra eller spekulera om andras liv. Dessa människor saknar i allmänhet egna ambitioner.

Om jag hade lyssnat på andra hade jag definitivt inte varit där jag är idag.

Omge dig med rätt personer

Att vissa personer varit en viktig del av din uppväxt behöver inte betyda att de är rätt personer att umgås med i dagens läge. Vi ändrar med tiden och får nya prioriteringar i livet. Om du inte känner att de personer du omger dig med är ett stöd för dig eller delar dina visioner kan det vara dags att hitta en ny umgängeskrets. Det sägs att du blir som de fem närmaste personerna du omger dig av. Helt fel är det inte.

Jag hade turen att genast hitta rätt personer att umgås med på Malta. Jag hittade personer med samma mentalitet och samma intressen i livet. Att möta på andra med samma entusiasm inför alla möjligheter inom detta område innebar en stor förändring i mitt liv.

Du måste ha en brinnande vilja

Ingen annan kan tvinga dig att ta tag i ditt liv, utan viljan måste komma inifrån. Du kan anlita den bästa av Personal Trainers för att komma igång med din träning, men det kommer inte att hjälpa dig i längden om du inte har en stark vilja. Det samma gäller oavsett vad du börjar med.

Livet handlar också om ständig utveckling. Det har ingen betydelse hur framgångsrik du är idag. Om det inte finns en brinnande vilja att bli bättre och utvecklas kommer du så småningom att förlora din “touch”.

Ha klara mål och visioner

Det är viktigt med klara mål, men en underskattad del av processen är också att ha klara visioner för sitt liv. Om du kan konkretisera hur ditt liv kommer att se ut när du når dina mål är mycket vunnet. Tänk på hur frisk och pigg du är när du äntligen lyckats förlora dina kilon med hjälp av träning. Tänk på hur underbart det är att leva i din vackra lägenhet när du har råd att bo där.

Jag visualiserade precis det liv jag har nu redan månaderna efter att jag landade på Malta. Ibland kan det ta både kortare och längre än du planerat, men om du har ett klart mål och klara visioner kommer du att nå dit du önskar.

Hårt jobb är viktigare än talang

Ett vanligt problem med alla som börjar med något nytt är bristande självförtroende. Varför skulle just jag lyckas när det finns så många talangfulla människor därute? I detta sammanhang vill jag att ni skall minnas ett viktigt budskap; hårt jobb är viktigare än talang. Speciellt om inte talangen jobbar hårt.

Jag känner inte att jag är speciellt talangfull inom något speciellt område. Jag kan lite av varje och jobbar hårt varje dag för att lära mig det som jag inte behärskar. Jag är inte den mest talangfulla skribenten, jag kan inget om programmering och har heller ingen SEO-utbildning eller kunskap inom grafisk design. Men genom en stor vilja att lära mig nya saker lyckas jag ändå på något sätt att få till det. En stark vilja gör dig kreativ och det är definitiv en av mina största styrkor!

Ta det jobb där du lär dig mest

Ett vanligt problem hos många är att man väljer jobb enligt lön och förmåner. Fråga dig istället om du gillar det du gör och hur mycket du kan lära dig i jobbet. Det skapar dig utmärkta förutsättningar att starta upp något eget inom samma område i framtiden.

Jag frågade aldrig om lönen när jag började i det jobb jag nyligen sade upp mig från. Istället såg jag alla de möjligheter jobbet kunde erbjuda mig i min egen företagsverksamhet. Hur mycket jag kunde lära mig inom SEO och affiliate-verksamhet. Jag frågade heller aldrig om löneförhöjning även om jag är säker på att möjligheten skulle ha funnits. Kom ihåg att en hundralapp eller tusenlapp mer i månaden på kort sikt kommer att ha väldigt liten betydelse i jämförelse med den potential all kunskap ger dig i framtiden.

Ta hand om hälsan

När du är riktigt stressad kan det kännas som att det inte finns tid för träning. Det finns också en risk för att du börjar slarva med kosten då det inte finns tid för att tillreda maten ordentligt. Ett vanligt problem när det blir stressigt är också att man börjar slarva med sömnen.

En av grundpelarna för allt är dock en god hälsa. Om du inte mår bra kommer du inte att prestera på topp. Detta var också en av huvudorsakerna till att jag sade upp mig från mitt jobb för drygt en månad sedan. Jag märkte att den enorma jobbmängden började påverka sömnen och jag började också slarva med träningen allt mer.

Allt detta gjorde att jag heller inte presterade på topp i mina jobb. Det är omöjligt att vara kreativ om du är trött. I min första vecka som egen har jag redan fått ordning på mina sömnrutiner och jag tränar också på eftermiddagen varje dag. Allt detta har gjort underverk för min kreativitet och jag känner mig energisk under hela dagen.

Det är aldrig värt att offra din hälsa. Du behöver hälsan både för att kunna njuta av tillvaron nu och i framtiden.

Lyssna på andra

Vid en första anblick kan detta tips verka motsägelsefullt till ett av råden ovan. Men låt mig förklara närmare. Problemet hos många är att de helst pratar om sig själva och sina egna intressen. Om du istället ser till att fråga andra om deras liv och lyssna på deras visdomar kan du lära dig mycket.

Slutligen – Ge aldrig upp!

En av de viktigaste egenskaperna du kan ha som människa är ändå envishet. Livet är fullt av motgångar, både stora som små. Du kommer dagligen att kämpa med trötthet och bristande motivation. Alla förändringar du går igenom kommer stundvis att kännas som överväldigande. Jag har ofta stunder när jag tvivlar på mig själv och då kan en känsla av rädsla inför framtiden krypa fram.

I dessa sammanhang försöker jag alltid bära med mig ett motto som går enligt följande:

Framgångsrika personer söker efter lösningar på problem, medan medelmåttor söker efter enkla utvägar. Om du springer ifrån problem kommer du aldrig att få möjligheten att bestämma över ditt eget liv. Framgångsrika personer älskar sin förmåga att lösa problem och söker hela tiden aktivt efter mer krävande utmaningar.

Detta var några av mina bästa tips för dig som vill nå dina målsättningar under 2022. Lycka till!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *