Hur du blir en framgångsrik bloggare – enkla SEO-tips som tar din webbsida till nästa nivå!

hur man blir framgångsrik som bloggare

En blogg/webbsida är ett utmärkt sätt att börja tjäna extra pengar vid sidan av ditt huvudsakliga jobb eller som heltidssyssla. Men trots att det låter enkelt i teorin finns det många saker att tänka på om du vill bli framgångsrik som bloggare. I nyckelposition är ofta SEO (Search Engine Optimization). Här tar jag fram mina bästa SEO-tips för dig som vill bli bättre inom området.

Det skall genast erkännas att det finns betydligt större experter därute gällande SEO. Jag har ingen formell utbildning inom området och har lärt mig mina knep via ett brinnande intresse samt försök och misstag. Det är heller inga komplicerade knep jag lär ut i denna artikel, utan de består främst av enkla tips som alltför få tänker på när de bloggar, men som inte är desto mindre viktiga för den delen.

Om du följer tipsen kommer du dock rätt snabbt att se en skillnad i rankning på Google och skapa förutsättningar för att faktiskt tjäna pengar på ditt bloggande. Framöver kommer jag att regelbundet dela med mig av tips både för nybörjaren och dig som önskar förbättra ditt nuvarande innehåll på dina sajter.

Kan man leva på en blogg?

En vanlig fråga är huruvida man faktiskt kan leva på en blogg? Egentligen gillar jag inte ordet “blogg” eftersom det i mina ögon är synonymt med en personlig dagbok som man lägger ut på nätet. Istället är webbsida i mina ögon ett bättre uttryck att använda sig av för att beskriva mina sajter. Många använder sig dock att ordet blogg, så därför kör vi på det inledningsvis.

Svaret på frågan är ett rungande ja, det kan du absolut! Det har aldrig funnits ett bättre tillfälle att börja tjäna pengar på en blogg/webbsida.

Mina erfarenheter som bloggare

Jag har tjänat sjusiffriga belopp (i kronor) per år som bloggare på mina sajter. Det är kanske i sig inget märkvärdigt, men med tanke på att det varit min bisyssla är det rätt bra. Speciellt med tanke på att vinstmarginalen i denna typ av verksamhet ligger på runt 95% efter utgifter. Säg vilken annan företagsverksamhet som erbjuder samma typ av marginaler!

Ändå känns det som att jag bara skrapat på ytan gällande vad som är möjligt. Visst har jag jobbat stenhårt i flera år vid sidan om mitt jobb, där det oftast blivit 12-13 timmars jobbdagar totalt. Men det har för det mesta varit under timmar när jag kreativt sett inte är på topp. Därför känns det som att det finns mycket outnyttjad potential kvar.

Hur kan man tjäna pengar på en blogg?

Hur kan man tjäna pengar på en blogg?

Det finns många olika sätt att blogga och få betalt. Det är en rejäl missuppfattning att du behöver en enorm trafik till din sajt för att tjäna hyfsat med pengar på din webbsida. Mycket handlar om att göra smarta val och rikta in sig på rätt kundgrupp. För mig har affiliate-marknadsföring gett mest intäkter under året och dessa står för ungefär 60% av totala försäljningen.

Affiliate-marknadsföring handlar i stort sett om att du planterar ut tracking-länkar på produkter och tjänster som du sedan får ersättning för (vanligen 7-15% av försäljningen) om någon köper via dessa. Trackingtiden kan variera mycket mellan olika aktörer, men ligger ofta på ca. 30 dagar. Det innebär att du som Affiliate får ersättning om någon köper de produkter du marknadsfört inom 30 dagar från att de klickat på någon av dina länkar.

Här är några de sajter jag får största delen av mina affiliate-intäkter via:

Hos dessa affiliatesajter finns i regel ett stort utbud av olika nätbutiker som du kan söka till som passar det innehåll du vill marknadsföra.

En annan stor intäktskälla för min del är försäljning av länkar. Det sker både via enskilda företag som kontaktar mig direkt och digitala webbyråer som inriktar sig på förmedling av länkar. Du kan registrera dig hos olika sajter och sedan förhandla om prissättningen för länkar som placeras på din sida.

Exempel på sajter för länkförmedling:

 • Interlaced
 • Bazoom
 • Partnertekst
 • WeDigitize

Egentligen gillar jag bäst att vara i direkt kontakt med kunder. Det ger betydligt större marginaler då du inte behöver dela intäkterna med någon. Fördelen med att använda sig av webbyråer för länkförmedling är att de har ett brett nätverk och även står för innehåll. Det gör att du endast behöver ladda upp artiklar samt bilder. Det tar i allmänhet enbart 15 minuter, så därför är det ett väldigt kostnadseffektivt sätt att jobba på.

Prissättning är alltid bland det svåraste för en bloggare. Många har orealistiska förväntningar på vad de kan få i betalt för en sponsrad artikel. Samtidigt som du vill kunna få skälig ersättning på innehåll som placeras på din sajt gäller det också att komma ihåg att ett oskäligt högt pris i förhållande till andra sajter har en tendens att avskräcka potentiella köpare.

En tredje potentiell intäktskälla är olika typer av tjänster som betalar för klick och visningar. Här är Google Adsense absolut störst. Om du har en stor trafik till din sajt kan Adsense ge riktigt trevliga månadsinkomster utan att du behöver göra något jobb alls för pengarna.

Hur man startar en blogg steg-för-steg

Längre ner får du mina bästa SEO-tips, men innan dess får du en steg-för-steg guide över saker att tänka på när du funderar på att köra igång en blogg/webbsida.

1. Välj domännamn

Först behöver du välja ett domännamn. För svenska bloggare är toppdomänen .se att rekommendera, även om det i dagens läge inte har så stor betydelse. Det kan vara en utmaning att hitta ett ledigt domännamn, men kom ihåg att den inte nödvändigtvis behöver vara så specifik.

Om du siktar på att sälja en viss produkt/tjänst har det definitivt en fördel ur rankningssynpunkt att hitta ett domännamn som representerar det du försöker sälja. Men samtidigt är det värt att komma ihåg att ett alltför specifikt domännamn också begränsar dina möjligheter att sälja andra produkter/tjänster på din sida.

Om du inte har en väldigt klar idé över vad du vill sälja bör du välja ett domännamn som är rätt generellt. Domäner kostar i allmänhet mellan 100-200 kronor årligen beroende på vilken toppdomän du använder dig av, som t.ex. .se eller .com.

2. Välj webbhotell

Som nästa steg handlar det om att välja webbhotell. Det finns inga möjligheter att tjäna några stora pengar genom att välja gratistjänster för bloggare. Hit hör t.ex. WordPress.com och Blogspot. De första utgifterna är alltså domänen och webbhotell. På webbhotellen finns också sökfunktioner för lediga domäner och du kan köpa lediga domäner direkt på dessa.

Jag använder One.com på de flesta av mina sajter. Det är inte den billigaste av alla alternativ, men enligt mig en av de bästa för dig som enkelt vill komma igång. Genom en funktion som heter Managed WordPress installeras WordPress.org (inte att förväxlas med WordPress.com) så att du kommer igång endast med ett knapptryck.

bästa webbhotell

I denna funktion får du också automatiska uppdateringar av temat, så att du inte behöver vara rädd för att din sajt skall krascha varje gång du uppdaterar WordPress eller olika tillägg. Numera får du också förslag på förbättringar gällande webbhälsan på One.com. Med andra ord tycker jag att One.com ger utmärkt service för pengarna, även om detta webbhotell kostar lite mer än många konkurrenter.

3. Välj tema

Det finns oerhört många färdiga teman att välja bland för dig som vill designa din blogg på ett snyggt sätt. WordPress erbjuder vissa mallar och hos One.com finns också ett designverktyg som hjälper dig designa din blogg önskat sätt. Det finns dock många fördelar med att köpa ett färdigt tema.

Jag använder mig av SimpleMag som har många inbyggda funktioner som gör det enkelt för dig att bara komma igång och lägga upp artiklar, snarare än av lägga veckor på design. Det handlar om en engångskostnad på 39 dollar, som även inkluderar uppdateringar. Helt klart en prisvärd investering eftersom du även kan återanvända temat på hur många sajter du önskar.

4. Installera tema och designa bloggen

Om du som mig väljer att köpa ett tema är det bara att ladda upp temat inne i administrationsområdet och börja designa din sajt. Det kan ta ett tag att hitta alla funktioner, men när du väl hittat allt är det enkelt att designa din egen blogg.

5. Klar!

Nu är det bara att börja fylla din sajt med artiklar.

Bästa SEO-tips 2023

Att börja med en blogg kan vara frustrerande. Varför hittar ingen min blogg trots att jag anstränger mig för att marknadsföra den? Om du inte har fördelen att ha ett välkänt brand eller namn att bygga på kan det vara svårt att få människor att hitta till din blogg. Och ännu svårare att få pengar för ditt bloggande.

Genom att ha mycket trafik till din sajt kan du få in en del pengar genom t.ex. Google Adsense. Men om du vill sälja produkter och/eller tjänster som affiliate eller företag är Google kung. Det är där de dedikerade köparna finns.

Om du bara har mycket trafik är sannolikheten stor att du bara får en massa slösurfare som inte har något större intresse av att köpa det du marknadsför.

Hur gör du själv när du vill hitta bästa produkter/tjänster inom ett visst område? Jovisst, du googlar. Fördelen är att du oftast får en besökare med en klar intention att köpa när de hittar dig via Google. Det ger också de bästa möjliga förutsättningarna för att någon köper via dina annonslänkar.

Vad är Google?

Google behöver knappast någon närmare presentation. Sökmotorn dominerar totalt den västerländska marknaden i dagsläget, med en marknadsandel på drygt 90% i november 2021. Det finns dock en hel del att tänka på om du vill ranka högt på Google.

Vad är SEO?

SEO är en förkortning på Search Engine Optimization och är ett samlingsnamn på de metoder och tekniker som man använder för att få en webbsida att ranka högre i sökresultaten på sökmotorer som Google eller Bing.

Hur skriver man SEO-optimerade texter?

Inte ens den bäst skrivna av artiklar kommer att ranka speciellt bra hos Google utan en viss optimering. Detta är en hel vetenskap och inget man kan skriva om helt uttömmande i ett enda inlägg. Det finns dock några enkla knep att ta till och som gäller såväl nybörjare som mer rutinerade bloggare.

Sätt dig i Googles situation

Tänk alltid ur Google synvinkel när du skriver. Vad är viktigt för Google som företag? Jo, det är i deras intresse att leverera bästa möjliga sökresultat när människor söker på ett visst ord eller en fras. Det bästa sättet för Google att fortsätta vara det mest relevanta sökverktyget på marknaden är helt enkelt att vara bäst på att plocka fram den mest relevanta informationen och de mest relevanta artiklarna inom vissa sökord och fraser.

Därför bör du leverera texter som välgrundade och som visar att du verkligen gjort till bästa för att undersöka att det du skriver om faktiskt bygger på fakta.

Google utvecklar hela tiden mer och mer avancerade algoritmer för detta ändamål. I och med de senaste uppdateringarna lägger Google numera oerhört stor vikt vid läsarupplevelsen. Hit hör bland annat mobilvänlighet, snabb laddningstid och det visuella. Det kommer att bli allt viktigare att man anstränger sig för att få till snygga visuella detaljer som infografik och videon för att guida läsare även utöver den skrivna texten.

Både mobilvänlighet och laddningstid kan du kolla upp i Google Search Console, som är ett helt gratis verktyg (mer om det senare i texten).

Proffstips! Minns att även länka till dina källor när du skriver om fakta. Det är inte endast för läsaren, det visar även Google att du använt relevanta källor. Minns dock att du inte bör länka till konkurrenter som du tävlar med inom relevanta sökord. (Mer om länkbygge senare)

Hjälp för att ta fram SEO-optimerade texter

När du siktar på ett fram en artikel som du önskar att skall ranka högt på Google bör du börja med det nyckelord eller nyckelfras du vill ranka på. Vad söker människor på när de vill hitta din produkt/tjänst? För detta ändamål är Ahrefs en av de bästa verktygen. Men det är knappast något du investerar i som ny bloggare eftersom det har en rätt hög månadskostnad. Själv har jag använt både Ahrefs och Ubersuggest för ändamålet och båda är riktigt bra.

Även Mangools Keyword Finder är riktigt bra och betydligt förmånligare är t.ex. Ahrefs. Det finns också möjlighet att använda t.ex. Keyword Surfer som du kan installera på Google Chrome. Det sägs vara helt gratis, men jag har inte själv testat verktyget ännu.

Största fördelen med dessa tjänster är att du här får fram sökvolymen, det vill säga hur många som faktiskt söker på olika sökord.

Håll koll på sökordens relevans

Att du rankar högst på Google behöver nämligen inte betyda så mycket om ingen söker på ordet eller frasen. Sökorden har också olika värde då det gäller potential att faktiskt tjäna pengar på dem.

Min sida Gentlemannaguiden har enligt senaste uppgifter 279 sidor/artiklar som är nummer 1 på Google. Det betyder dock inte att alla dessa har speciellt högt värde med tanke på trafik eller potential att tjäna pengar på de sökord som är förknippade med artiklarna.

En grov uppskattning är att 10% av mina artiklar som är nummer 1 står för 90% av mina affiliate-intäkter per månad. Sedan har jag såklart även hundratals ytterligare artiklar som hittas på första sidan hos Google (alltså topp 10). Vi kan gå närmare in på matematiken bakom hur viktigt det är att vara högt upp bland sökresultaten i en senare artikel.

Om du rankade högst på t.ex. online casino skulle du troligen vara miljonär på en månad med en välstrukturerad artikel. Speciellt på den internationella marknaden.

Nackdelen? Konkurrensen är halsbrytande inom de mest konkurrensutsatta bland Keywords, där de som står bakom sajterna ofta är multinationella företag med ett helt team bakom sajterna och en obegränsad budget för länkbygge. (mer om det senare)

Hitta rätt nisch

Om du som ny bloggare vill konkurrera och komma i topp bland sökresultaten hos Google handlar det alltså om att antingen hitta en nisch som inte är så konkurrensutsatt eller sikta in dig på så kallade Long Tail Keywords. Skillnaden mellan long och short tail keywords kunde beskrivas enligt följande:

 • Short tail: Bästa online casino
 • Long tail: Bästa online casino i Sverige med snabba uttag

Det finns ingen exakt regel för hur lång Long Tail Keywords kan vara, men ni fattar idén bakom det. Genom att sikta in dig på en mer exakt och specifik sökning kan du eventuellt kila in framför konkurrenter inom smala segment i sökresultaten.

Nackdelen är såklart att sökvolymen är betydligt mindre ju längre sökfraser du använder dig av.

Verktyg för att skriva SEO-optimerade texter

Efter att du gjort en sökordsanalys handlar det om att hitta uppslag för vad du skall skriva om. För detta ändamål finns en del riktig bra gratisverktyg.

Answerthepublic.com får du fram vad människor söker på i de land du vill nå med din artikel. I gratisversionen har du två gratis sökningar per dag. Här kan du få utmärkta uppslag till allt från rubrik till underrubriker i dina texter.

Ytterligare ett tips för när du skriver SEO-optimerade texter är att se till att ladda ner tillägget Yoast SEO. Här få du medan du skriver förslag på hur du bäst optimerar texterna för SEO.

Proffstips! Inkludera sökfrågor rakt av som du hittar i Answerthepublic i en FAQ-avdelning i dina artiklar. Om du laddar ner Yoast SEO får du också tillgång till ett FAQ-verktyg. Det är populärt hos Google att snappa upp dessa frågor och svar direkt i sökresultaten och det kan ge dig ytterligare fördel för att ranka väl.

Om auktoritet

Speciellt som ny bloggare kommer ditt största problem att vara att du inte ses som en auktoritet i Googles ögon. Min sajt Gentlemannaguiden har en stor fördel i detta sammanhang eftersom den ses som en auktoritet redan genom sin drygt 10 år långa historia och det gör även nya artiklar snabbt har potential att ranka väl redan dagen efter att de publicerats. Det medan alla nya artiklar jag lägger upp på nya sajter jag startar upp måste kämpa med att ses som relevanta.

Det finns olika sätt att kolla upp din auktoritet helt gratis. I DR Checker kan du mata in din webbadress och få fram din DR (Domain Rating) och antalet sajter som länkar till dig. Om du vill veta exakt vem som länkar till dig och med vilka sökord måste du använda verktyg som t.ex. Ahrefs eller Ubersuggest.

Detta är dock bara ett sätt att mäta autoritet (och inte ens det bästa) I många fall är t.ex. Moz Domain Authority ett betydligt bättre mått på auktoritet. Problemet med Ahrefs DR som mått är att det ofta kan ge väldigt hög DR för i praktiken inaktiva sajter som tillskansat sig några få länkar med väldigt hög DR. Google blivit betydligt bättre på att upptäcka denna typ av missförhållanden och ger numera lägre vikt vid DR som mått för auktoritet.

Med andra ord behöver inte hög DR betyda speciellt mycket för rankning i sig – allt annat lika.

Med det sagt går en sajt med en lång historia och auktoritet för det mesta före i kön. I Googles ögon är nämligen även detta en kvalitetsstämpel för det innehåll som levereras. Men hoppet är långt ifrån ute trots att du är ny inom gamet. Låt mig förklara närmare.

Länkar är internets valuta

Länkar beskrivs ofta som “internets valuta”. Länkar har nämligen alltid varit ett sätt för Google att se hur intressanta och mycket auktoritet en viss artikel eller en webbsida har. Länkkärlek är alltså oerhört viktigt om du vill ranka bra.

Om du har en någorlunda stor blogg kommer du att kontaktas med jämna mellanrum av andra sajter/bloggare som tipsar om denna fantastiska artikel de nyss publicerat och att de skulle älska om du tipsade om denna. Gör det aldrig om du inte får något tillbaka! Om det inte sker naturligt i samband med att du skrev artikeln skall du antingen få betalt eller en länk i utbyte.

Se också till att kolla så att denna länk indexerats som do-follow länk så att du inte fått en “tom länk”.

Olika länkstrategier

Google avskyr länkar som kommit till på konstgjord väg. Därför är direkta länkköp och länkbyten något som Google avråder från och man utvecklar hela tiden algoritmer som blir bättre på att upptäcka detta.

Tiden när det helt enkelt handlade om ett direkt länkbyte är sedan länge förbi. Det funkade alldeles utmärkt ännu för 10 år sedan. Då kunde du helt enkelt kontakta en annan blogg och föreslå länkbyte, vilket renderade i att du fick länkstyrka från denna sajt medan du gav länkstyrka tillbaka till den sajt du bytte med.

I dagens läge fungerar det inte riktigt så längre. Nu upptäcker Google detta direkta byte och lägger inte samma vikt vid direkta länkbyten längre. Visst det kan vara bättre än inget, men om du siktar på länkbyten bör du i regel sikta på trepartsbyten eller köp. Jag har själv aldrig tillämpat en strategi med direkta länkbyten, så för min del var detta bara en välkommen utveckling att man inte belönas för denna typ av “samarbeten”.

Direkt länkköp är fortsättningsvis standard i branschen, där enorma summor betalas varje dag för att få länkkraft inom viktiga sökord. Jag skulle säga att detta är ett område som växt rätt ordentligt de senaste åren.

Ytterligare SEO-tips – hjälp Google förstå din sida

En stor del av SEO handlar även om att göra det enklare för Google att förstå din sida. Både genom att ladda ner verktyg som Google Analytics och Google Search Console kan du få viktiga insikter i hur besökare hittar till din sida, samt hur de interagerar med din sida.

Du får också regelbundet förbättringsförslag från Google i dessa verktyg som hjälper dig utveckla din sida.

Men även då det gäller att strukturera innehållet på din sida finns det mycket du kan göra för att hjälpa Google på traven. Se Google som en katalog. För att få plats på katalogen behöver den veta var den skall placera ditt innehåll. Välstrukturerat innehåll underlättar med andra ord Google att indexera ditt innehåll och förstå vad du egentligen skriver om.

 • Mata in Alt-tag på bilder
  För det första, se alltid till att inkludera alt-tag på dina bilder. Det hjälper dig ranka bättre i bildsök-funktionen på Google. Det är nämligen överraskande många som hittar din sida via bilder. Det ökar också chanserna att få relevanta bilder till innehållet att synas tillsammans med artikeln på Google.
 • Mata in Meta-titel och beskrivning
  Mata också alltid in relevant Meta-titel och Meta-beskrivning i Yoast-verktyget. Det är oftast det som i de flesta fall kommer att synas på Google. Det har också en annan funktion i och med att en lockande Meta-titel och beskrivning kan hjälpa dig att locka läsare till din artikel. Ett enkelt sätt att kolla upp vilken Meta-titel och beskrivning olika sajter använder på sina artiklar är att ladda ner Meta SEO inspector i din webbläsare.
 • Strukturera innehållet på ett vettigt sätt
  Använd olika storlekar på underrubrikerna och dela upp innehållet i underrubriker som H2:or och H3:or där det behövs. Använd också numrering och listor där det behövs (som här). Det är vanligt att Google använder bra och relevanta listor att synas i sin helhet om du rankar högst.
 • Interna länkar
  Glöm inte att lägga in interna länkar! Detta är både ett sätt att få dina läsare att stanna längre på din sajt samt visa för Google att ett visst nyckelord hör till en viss artikel.

Proffstips! Gör en site-search på din sida för att få fram SERP-resultat. Det får du helt enkelt genom att placera följande i adressfältet:
site:sidnamn.se sökord

Då får du fram de artiklar som enligt Google är de mest relevanta för ett sökord/keyword.

Om du inte är helt nöjd med med resultatet kan du börja omorganisera så att du lägger in internlänkar till det inlägg du vill skall ranka högst på ett visst sökord. Det är främst i de artiklar du hittar i din site-search du skall rikta in dig på när du gör detta arbete. Ta t.ex. de 10-15 första artiklarna och få in internlänkar med passande ankartext (ord för texten du placerar din länk på) till den artikel du önskar att skall prioriteras av Google.

Det är viktigt att du använder allt från direkt optimerade ankartexter till long tail + generiska keywords. Lägg också gärna till 150-300 ord i gamla artiklar när du omorganiserar på detta sätt.

Uppdatera gamla artiklar

Det är en vanlig missuppfattning att du behöver ha nya inlägg varje dag för att hållas relevant som bloggare. Speciellt inom affiliate-marknadsföring är det betydligt viktigare att du håller viktiga artiklar relevanta och uppdaterade.

Kom ihåg att det är en viktig del av affärsidén bakom Google att hålla all information uppdaterad och aktuell. Därför bör också du se till att ständigt uppdatera gamla artiklar för att hålla dem relevanta. Annars kommer de definitivt att förlora i rankning över tid. Speciellt om ny information kommer som ändrar relevansen gällande det du skrivit.

Det tar för det mesta en viss tid att få en viss artikel indexerad och att ranka på Google. Det är speciellt viktigt att tänka på som nya bloggare.

Proffstips! Var ute i god tid när du skriver en artikel du vill att skall sälja väl. Om du t.ex. siktar på att sälja bra som affiliate inför julen är det bra att vara ute minst ett halvår på förhand, dvs. redan på sommaren, för att låta artikeln sätta sig. Kom ihåg att den första artikeln som du sätter ut på nätet inte behöver vara perfekt på något sätt. Det viktigaste är att du sätter ut en url för att indexeras och sedan kan du fylla på med innehåll efterhand.

Håll url generell

I både titel och meta-titel kan du vara hur specifik du vill och t.ex. skriva “bästa skor 2023” om du vill. Däremot bör du alltid se till att i själva webbadressen (url) utelämna information som inte kommer att vara aktuell över längre tid. Det ger dig fördelen att du kan uppdatera och bygga på gamla artiklar i all oändlighet.

I detta fall skulle en url som lyder “basta-skor” vara betydligt bättre. Utelämna med andra ord “2023” om du vill hålla artikeln levande över längre tid.

Om du lagt in årtalet i url:en är det faktiskt ingen fara heller. Du finns ännu sätt att åtgärda ditt misstag. Det är det bara använda dig av ett plugin som heter “redirection”. Etfter att uppdaterat ditt inlägg går du helt enkelt in i redirection-pluginet och lägger in din gamla url-adress och riktar in den till din nya, uppdaterade url-adress.

Håll dig uppdaterad om nyheter

Som nämnt är detta ett område som ändrar väldigt snabbt och det lönar sig att hålla sig uppdaterar om nyheter. AI har blivit hett under de senaste åren och det är även något som Google utvecklar i sin verksamhet.

Snart kommer Google också att rulla ut sin SGE (Search Generative Experience) och den förvänts få stora effekter på sökmarknaden. I dagens läge är denna endast tillgänglig på den amerikanska marknaden, men kommer med säkerhet även till Sverige inom kort.

Du kan redan nu gå in och bekanta dig med hur SGE kommer att fungera i praktiken och därmed också få insikt i hur du kan utnyttja denna i din verksamhet när den väl kommer på den svenska marknaden.

Avslutningsvis

Trots denna långa text skrapade jag bara på ytan i det fantastiskt fascinerande ämnet SEO. Följ mig hela nästa år där jag fortsätter dela med mig av mina bästa tips för att göra dig till en framgångsrik bloggare under 2023!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *