Håll jämna steg med Kipchoge: Lås upp dina COROS-badges

keep up with Kipchoge

Som tidigare nämnt är det GPS-löparklockan COROS PACE 2 som Eliud Kipchoge burit under sina rekordlopp i marathon. När han nu gör sig redo att springa det historiska Boston Marathon-loppet på måndag den 17 april ger COROS dig möjlighet att låsa upp så kallade “badges” i deras app. Det “enda” som krävs är att du kan springa i hans maratontempo på en meter, 200 meter eller 400 meter.

Dessa badges låses upp i COROS-appen när en löpare springer i 2:52/km-tempo. Är du tillräckligt snabb för att hålla jämna steg med Kipchoge? Jag tänker göra ett försök denna helg. Få se om min snabbhet räcker till för utmaningen. 🙂

Läs mer: Bästa GPS-löparklockor 2023

Så här låser du upp dina COROS-badges:

Följ de här stegvisa instruktionerna för att låsa upp ditt eget stycke historia:

  1. Tryck på “start” på en löprunda, en banlöpning eller en trailrunda.
  2. Sikta på att uppnå Kipchoges tempo på 1 meter, 200 meter eller 400 meter.
  3. Synkronisera din löpning med COROS-appen. Om du har “hållit jämna steg med Kipchoge” visas automatiskt ett märke.
  4. Ta en skärmdump och dela den på sociala medier och tagga @corosglobal.

Du hittar detta och mycket mer i din COROS-app. Gå till den sista fliken och välj “Personliga rekord”.

Följ med Kipchoge på Boston Marathon

Kipchoge gps-löparklocka 2023

Boston Marathon är ett av de äldsta och mest prestigefyllda maratonloppen i världen. Det är ett årligt lopp som äger rum på Patriots’ Day, som är en helgdag i Massachusetts i USA. Maratonloppet startar i staden Hopkinton och avslutas på Copley Square i Boston.

Första Boston Marathon hölls 1897, inspirerat av framgången för de första moderna olympiska spelen i Aten 1896. Det första loppet hade 15 deltagare, men evenemangets popularitet växte snabbt och 30 000 löpare deltog i den senaste upplagan 2022.

Boston Marathon är känt för sin utmanande bana, med branta backar och svår terräng som sätter uthålligheten på prov även hos de mest erfarna löparna. En av de mest kända kullarna på banan är Heartbreak Hill, som ligger börjar ungefär vid 32 km och är känd för sin branta lutning och sin förmåga att bryta ner många löpare.

Boston Marathon är också känt för sina kvalifikationskrav, som är bland de tuffaste i världen. För att kvalificera sig till Boston Marathon måste en löpare uppnå en tid som är specifik för deras ålder och kön i ett tidigare maraton, med tider som sträcker sig från 2 timmar 45 minuter till 4 timmar 55 minuter.

Boston Marathon har varit platsen för många minnesvärda ögonblick i sportens historia. År 1967 blev Kathrine Switzer den första kvinnan att springa Boston Marathon, trots försök av funktionärer att fysiskt avlägsna henne från banan. År 2013 skakades maratonet av en terroristattack nära mållinjen som dödade tre personer och skadade över 200 andra. Följande år lanserades kampanjen Boston Strong för att hedra offren och fira stadens motståndskraft.

Boston Marathon är ett verkligt ikoniskt evenemang som lockar löpare och åskådare från hela världen.

Då det gäller årets Boston Marathon finns det såklart endast en favorit på herrsidan. Eliud Kipchoge slog världsrekordet på marathon i Berlin 2022 och han har inför loppet sagt att han siktar på att slå banrekordet. För skofantasten återstår det att se om han också bär de nya Nike Alphafly 3 som enligt rykten kommer att lanseras inom kort eller om han kör med Alphafly 2 eller nyligen lanserade Vaporfly 3.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *