Fördelar med löpband

fördelar med löpband

Många lovordar löpbandet som en del av sitt träningsprogram och vi är många som spenderar flera träningstimmar på löpband varje dag. Löpbandet reducerar inte bara belastningen på kroppen, det ger även många olika fördelar. Vi listar några av fördelarna här nedanför. 

Intensiteten

Dra nytta av alla möjligheter som löpbandet ger dig. På decathlon.se hittar du löpband som passar alla. En av löpbandens stora fördel är den intensiva träningsformen. Genom att trycka några extra gånger på hastighetsknappen får du en bättre och effektivare träning. Få upp pulsen genom intervaller, intervallträning eller springa i uppförslut.

Målinriktad träning

Har du ett uppställt mål att kunna springa ett maraton i ett visst tempo eller om du har problem att disponera kraften när du tränar då är ett löpband till stor hjälp. Möjligheten att ställa in en bestämd hastighet som ska hållas konstant tills du ändrar den ger en unik möjlighet att träna på att springa fokuserat och i ett jämnt tempo, vilket är helt avgörande för att optimera träningen och förbättra tävlingsresultat. 

Varierad träning

Om träningen blir enformig stagnerar resultaten. Samma runda i samma tempo. Kroppen måste hela tiden få varierande utmaningar för att du ska fortsätta att utvecklas. Det är viktigt att du tänker på att variera träningen genom att växla mellan korta och snabba rundor varierat med hårda och lite mindre intensiva perioder, kombinerat med olika intervaller. Med löpband kan du enkelt ändra hastigheten, lutningen och tiden på löpbandet.

Året runt träning

Ett löpband ger dig möjlighet att träna året runt, oavsett väder och vind. Men du ska vara uppmärksam på att faktorer som vind, temperatur, ojämnt underlag och utmaningen i att hålla ett jämnt tempo utomhus är en stor skillnad mot att springa på ett löpband. Det kan vara bra för både kropp och själ att ibland ta en lång och lugn runda utomhus och känna vinden vina kring ditt hår.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *