Den mörkaste tiden på året har inletts – nu kör vi!

Då var vi inne i november redan. Traditionellt sett har detta varit en svag månad för mig, en tid då jag definitivt inte borde befinna mig i detta land på grund av mörkret. De senaste åren har ändå varit helt hyfsade då jag varit ledig och kunnat träna när det varit ljust ute. Det betyder mycket för mitt välbefinnande under denna tid på året.

Nu är jag lite i ett mellanskede. Jag är inte helt uppbunden dagtid, men heller inte helt ledig. Jag försöker så gott det går att få till träningen när det är ljust ute för att inte deppa ihop helt denna mörka årstid.

Lite underlättar det när benet nu äntligen börjar vara redo för att köra ordentlig löpträning. De senaste löppassen har bestått av en hel del fartlek. Det viktigaste har varit att vänja benen med löpning och att börja få ut steget igen. När man kört så pass mycket alternativ träning som jag gjort de senaste månaderna är man egentligen alltför stel för att ha några möjligheter att köra längre sträckor i bra fart. Det krävs avlappnade muskler och ett ledigt rörelsemönster för att kunna köra hårt i långa tidsperioder. Annars är det alltid någon muskelgrupp som börjar strejka – för mig vanligen nedre ryggen eller baklåren.

När vi igår gick in i november månad var det dags att igen börja köra med mer systematisk träning. Visserligen blev det ett lugnt pass och styrka ännu igår då jag haft rätt bra fart på mina löppass tidigare i veckan. Men i övrigt är det nu mer seriös och systematisk löpträning som gäller den närmaste tiden.

Det kommer lite plötsligt på, men bilden nedan anknyter till ett annat ämne. 🙂

Som jag antytt i flera omgångar här på bloggen har jag även en del andra intressen i livet än löpning. På en annan sida som jag har skriver jag bland annat om dessa intressen. Jag har aldrig haft någon brådska att avslöja denna sida, delvis eftersom jag inte velat att sidan skall förknippas med mig som person – innehållet får gärna tala för sig självt.

Men eftersom jag främst riktar mig till den svenska publiken med denna livsstilsblogg och läsarna på den här bloggen främst är intresserade av löpning tänkte jag att det väl inte har någon större skillnad. Dessutom börjar jag väl vara i den åldern att det så småningom är dags att släppa hämningarna om jag någonsin skall göra det.

Samtidigt är det också ett bra tillfälle att få en naturlig övergång till mina övriga intressen här på bloggen. Ibland kan jag nämligen känna att det blir lite enkelspårigt med endast löpning och träning här på bloggen. Speciellt under tidsperioder när det är lite sämre med motivationen.

Namnet på bloggen är alltså Gentlemannaguiden och många av inläggen är skrivna så att säga med glimten i ögat – därför kan ni också gärna läsa en stor del av inläggen med samma glimt i ögat. 😉

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *