Dagens två pass

Efter gårdagens vilodag var det idag dags för två pass i form av ett lätt löppass på morgonen och intervaller 8×800 meter+6×200 meter på kvällen. Totalt fick jag ihop 26 km löpning idag.

yasso 800s 14.5
Shortsdebut utomhus.

Igår hade jag alltså min första vilodag sedan slutet av mars. Av någon anledning känner man sig dock sällan speciellt pigg i benen när man skall dra igång med träningen igen efter en vilodag. Jag hade väntat mig pigga ben under dagens första pass på morgonen. Istället var tyngre än vanligt och jag fick riktigt släpa mig framåt. Det kan också bero på att jag slarvade lite med kosten kvällen innan, vilket kan vara avgörande med tanke på ett morgonpass eftersom jag nuförtiden inte äter något innan jag beger mig iväg på morgonen. Jag fick i alla fall ihop 7,5 km löpning på morgonpasset.

På kvällen blev det test av formen med Yasso 800s, som jag senast drog för ungefär tre veckor sedan. Efter den senaste gången då jag genomförde denna typ av träning hade jag hoppats på att vara piggare i benen till följande tillfälle. Jag kunde dock rätt snabbt konstatera att jag var minst lika trött i benen idag som senast. Orsaken till detta är att jag inte känt att jag ännu haft råd att dra ner speciellt mycket på träningstakten. Jag har helt enkelt haft en alltför kort träningsbakgrund inför Stockholm Marathon för att kunna köra en längre modell av formtoppning.

Kvällens pass gick ändå helt hyfsat. Jag drog 8×800 meter på tider mellan 2:49-2:52. Den allra första körde jag dock lite väl försiktigt och landade på 2:56 på denna. Med tanke på att ännu är rätt seg efter de senaste veckornas tunga träning är jag helt nöjd med passet. Jag känner att drivet i steget så småningom börjar infinna sig och att det med ytterligare några dagars vila skulle finnas förutsättningar att köra detta pass i en betydligt hårdare takt. Ett tecken på att det ännu fanns krafter kvar i kroppen var att jag ännu efter mina 800-meters intervaller kunde köra 6×200 meter avslappnat på tider mellan 36-37 sekunder.

Vi började kvällens pass med 4 kilometer uppvärmning i ett rätt raskt tempo på runt 4:30-4:45 min./km och efter intervaller drog vi en nedjoggning på 3 km i lugn fart. Totalt blev det 18,5 km löpning på kvällen och alltså 26 km löpning sammanlagt idag.

PicsArt_1368557084518
Dessa Raw food-stänger har blivit riktiga favoriter för mig. I dessa finns det mesta man behöver i näringsväg, vilket gör dem helt perfekta till mellanmål och för snabb återhämtning efter träningspassen.

PicsArt_1368557228612
Middagen. Det behöver inte vara mer komplicerat än så här för att få allt man behöver i näringsväg.

PicsArt_1368557653939
Sommaren har kommit till Vasa. Folk överallt på terasserna, även om jag inte fick med just detta på lunchpausen.

Join the Conversation

2 Comments

    1. says: Benny

      Jag brukar köpa mina stänger på hälsokostaffär. De finns även att köpas på en hel massa webbshoppar, som t.ex. via Bodystore.com eller direkt från tillverkaren organicfoodbar.com.

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *