Bästa uppblåsbara badkar för isbad 2024 – Här är mina favoriter

Bästa uppblåsbara badkar för isbad 2024

Det är välkänt att nedkylning av kroppen efter träning är bra för återhämtningen. Men vad är det bästa sättet att göra det på? Eftersom få av oss har råd att köpa vår egen kryoterapianläggning eller betala för en kryoterapibehandling för ofta, är det bättre att leta efter alternativ. En produkt som har blivit mycket populär de senaste åren är portabla isbad, som är både prisvärda och praktiska för hemmabruk. Här är mina val av bästa uppblåsbara badkar för isbad 2024.

Som jag nämnde i mitt inlägg om fitness- och träningstrender är uppblåsbara badkar för isbad väldigt heta på marknaden just nu. Dessa är också något jag skrev om i mitt inlägg om kylterapi för fettförbränning tidigare. Tillväxten för sökordet “Portable Ice Bath” har ökat med hela 192% på bara ett år, medan sökordet “Cold Plunge Tub” visar en tillväxt på 4900% under de senaste fem åren enligt data från Exploding Topics Pro som jag har tagit datan från.

Bästa uppblåsbara badkar för isbad 2024

Bästa uppblåsbara badkar för isbad 2024

Med andra ord är dessa produkter mycket populära på marknaden. Upplåsbara badkar för isbad är särskilt populära att visa upp på sociala medier som Instagram och Pinterest.

Ännu har dessa inte riktigt slagit så stort i Sverige, vilket visar sig i utbudet online. Men det är bara en fråga om när vi också får ett större utbud på den svenska marknaden.

Så vad är bästa uppblåsbara badkar för isbad 2024? I ärlighetens namn skiljer sig bärbara isbad väldigt lite från varandra när det gäller design och material. Det finns dock några saker att se upp för när man köper ett bärbart isbad. Längre ner har jag sammanfattat några av dessa punkter.

1. The Cold Pod – Bäst i test uppblåsbara badkar 2024

The Cold Pod är ett mångsidigt isbadkar som passar både inomhus och utomhus. Detta är det val som jag gjorde när nyligen valde att köpa ett uppblåsbart badkar för vårt hem. Detta finns i flera olika varianter och vi valde XL-varianten.

The Cold Pod är utrustat med ett lock för att underlätta nedsänkning i kallt vatten. Den är konstruerad med hållbarhet i åtanke och har ett innerlager av PVC, ett yttre lager av rivtålig nylon och ett mellanlager av Pearl Foam, vilket garanterar långvarig användning.

Cold Pods lätta och kompakta design gör den idealisk för att integrera kallvattenbehandling i din dagliga hälsorutin. Dess storlek passar de flesta kroppstyper bekvämt i upprätt läge.

Cold Pod isbad erbjuder många hälsofördelar som en form av kryoterapi, perfekt för användning efter fysiska aktiviteter. Det hjälper till med snabb återhämtning, minskar muskelömhet, minimerar skaderisker och stärker immunförsvaret.

Installationen av Cold Pod är enkel och det kräver lite underhåll. Du behöver bara lägga in pinnarna i sidorna, fylla den övre ringen med luft och sedan fylla badkaret med vatten. Hela processen tar ca. 15 minuter.

Det effektiva dräneringssystemet gör det enkelt att rengöra och byta vatten var fjärde vecka, eller vid behov. För förbättrad vattenrenhet kan en vattenstabilisator eller UV-renare användas. Detta är mitt toppval bland de bästa bärbara isbadkar 2024.

PRODIGY X Recovery Pro – Bästa hopfällbara badkar för isbad i premiumklassen

Även bland denna typ av badkar är det en snabb teknisk utveckling just nu. Vanligen behöver du en rejäl mängd is för att bada isbad, men detta isbad erbjuder en alternativ lösning.

Prodigy X RecoveryPRO isbad är utformat för sömlös anslutning till vattenkylare, vilket eliminerar behovet av ispåsar. Det är tillverkat av förstärkt glasfiber och hudvänlig PVC och erbjuder en livslång hållbarhet och en kvalitetsgaranti.

Den extra stora storleken (55″ L x 30″ B x 28″ H) ger gott om utrymme för fullständig nedsänkning av hela kroppen i bekväm ställning. Badkaret har ett säkert lock som kan fästas med clips och som är tillverkat av samma robusta material för extra isolering och säkerhet.

Denna toppmodell, som finns tillgänglig på Amazon, kombinerar kompatibilitet med vattenkylare, oöverträffad hållbarhet och exceptionell storlek, vilket garanterar en effektiv och njutbar återhämtningsupplevelse.

Bra tillägg att köpa för uppblåsbara badkar för isbad

stora formar för att placera i uppblåsbara badkar för isbad

Något som jag kan rekommendera att köpa samtidigt är stora isblocksformer av högkvalitativt silikon. Dessa jätteisbitar smälter långsamt och tar 7-9 timmar att smälta helt i rumsvärme och är optimala för isbad.

Du kan helt enkelt placera denna med vatten i frysen eller utomhus under vintern om du vill ha isbitar som är optimala att placera i ett uppblåsbart badkar för isbad.

Att tänka på när du köper uppblåsbara badkar för isbad

Att tänka på när du köper uppblåsbara badkar för isbad

Här är några faktorer att tänka på när du köper ett uppblåsbart badkar för isbad:

Storlek och mått:

 • Kapacitet: Bestäm antalet personer som kommer att använda isbadet samtidigt. De flesta bärbara isbad har plats för 1-2 personer, men det finns större alternativ för familjer eller gruppinställningar.
 • Mått: Tänk på isbadets storlek och form i förhållande till det tillgängliga utrymmet. Vissa isbad är kompakta och hopfällbara, vilket gör dem lättare att förvara och transportera.
 • Djup: Grundare isbad kan vara bekvämare för korta nedsänkningar, medan djupare bad ger ökad nedsänkning och återhämtning.

Konstruktion och hållbarhet:

 • Material: Bärbara isbad är vanligtvis tillverkade av hållbara material som polyeten eller polypropylen. Välj ett material som tål isens vikt och de påfrestningar som utomhusbruk innebär.
 • Stel vs. hopfällbar: Styva isbad ger stabilitet och mindre risk för att tippa, medan hopfällbara isbad ger portabilitet och platsbesparande förvaring.
 • Dräneringssystem: Ett snabbt och enkelt dräneringssystem är viktigt för att tömma isbadet efter användning. Leta efter isbad med flera dräneringspunkter för snabbare och effektivare tömning.
 • UV-beständighet (utomhusbruk): Om du planerar att använda isbadet utomhus, se till att det har UV-beständigt material för att skydda det mot solskador.

Enkel användning och underhåll:

 • Mekanism för påfyllning och tömning: Kontrollera hur isbadet fylls och töms. Vissa isbad har integrerade påfyllningsslangar och tömningsventiler, medan andra kräver manuell påfyllning och tömning.
 • Värmesystem (tillval): Vissa isbad har värmesystem som tillval för att värma vattnet efter användning eller för nedsänkning i varmt vatten. Tänk på denna funktion om du planerar att använda isbadet för flera ändamål.
 • Krav på underhåll: Läs underhållsinstruktionerna för isbadet för att säkerställa att du kan ta hand om det på rätt sätt och bibehålla dess livslängd.

Ytterligare funktioner:

 • Skydd: Ett vattentätt lock kan skydda isbadet från skräp, insekter och UV-strålar när det inte används.
 • Bärbara handtag: Om portabilitet är en prioritet, leta efter isbad med robusta bärhandtag för enkel transport.
 • Temperaturmätare: En temperaturmätare kan hjälpa dig att övervaka vattentemperaturen för att säkerställa att den ligger inom det optimala intervallet för nedsänkning av is.

Budget och värde:

 • Prisintervall: Priset på bärbara isbad varierar beroende på storlek, funktioner och material. Sätt en budget som matchar dina behov och prioriteringar.
 • Prisvärdhet: Tänk på isbadets totala värde, dess funktioner, hållbarhet och användarvänlighet i förhållande till priset.

Ytterligare överväganden:

 • Säkerhet: Se till att isbadet uppfyller säkerhetsstandarderna och har rätt stabilitet för att förhindra tippning eller skador.
 • Vattentäthet: Kontrollera isbadets vattentäthetsklassning för att säkerställa att det tål utomhusbruk och exponering för vatten.
 • Garanti: Ansedda varumärken erbjuder vanligtvis garantier på sina bärbara isbad för att skydda mot tillverkningsfel.

Sammanfattning – Bästa uppblåsbara badkar för isbad 2024

Bästa uppblåsbara badkar för isbad 2024

I den här artikeln om de bästa uppblåsbara badkar för isbad 2024 har jag gett dig de bästa bärbara isbad som finns tillgängliga 2024 för idrottare, fitnessentusiaster och alla som är intresserade av hälsofördelarna med kylterapi.

Hoppas jag kunnat hjälpa er en bit på vägen!

Vanliga frågor om uppblåsbara badkar för isbad 2024

Här är några vanliga frågor om isbadkar:

Varför är isbad bra för dig?

 1. Återhämtning av muskler: Isbad är allmänt kända för sin roll när det gäller att hjälpa idrottare att återhämta sig snabbare. Det kalla vattnet hjälper till att minska muskelömhet efter intensiv fysisk aktivitet.
 2. Minskar inflammation: Den kalla temperaturen kan dra ihop blodkärlen, vilket leder till minskad svullnad och inflammation i musklerna.
 3. Förbättrar blodcirkulationen: När du lämnar isbadet värms din kropp naturligt upp, vilket ökar blodflödet. Denna process kan hjälpa till att spola ut metaboliskt avfall efter träningen.
 4. Stärker immunförsvaret: Vissa studier tyder på att regelbunden exponering för kallt vatten kan förbättra immunförsvaret.
 5. Mental motståndskraft: Regelbundna isbad kan också bygga upp mental styrka och förbättra humöret, potentiellt genom frisättning av endorfiner.

Hur länge bör man ligga i isbad?

Den rekommenderade längden för ett isbad varierar, men en vanlig riktlinje är mellan 10 och 15 minuter. Att ligga i isbad längre kan öka risken för hypotermi. Den idealiska temperaturen för ett isbad är cirka 10 till 15 grader Celsius (50 till 59 grader Fahrenheit).

Det är viktigt att lyssna på sin kropp; om du känner dig för obekväm eller börjar skaka okontrollerat är det dags att gå ut.

Hur ofta bör man ta ett isbad?

Hur ofta man bör ta isbad beror på individens nivå av fysisk aktivitet och personliga tolerans:

 • Idrottare: Efter intensiva träningspass eller tävlingar kan idrottare ta isbad för att underlätta återhämtningen. Det kan vara så ofta som efter varje intensivt träningspass.
 • Tillfälliga fitnessentusiaster: För dem som tränar regelbundet men inte på hög intensitet kan det räcka med en eller två gånger i veckan.
 • Icke-idrottare: Personer som inte ägnar sig åt intensiv fysisk aktivitet men som uppskattar fördelarna med isbad kan välja ett mindre frekvent schema, t.ex. en gång i veckan eller några gånger i månaden.

Det är viktigt att notera att även om isbad kan erbjuda fördelar, kanske de inte är lämpliga för alla. Personer med vissa hälsotillstånd eller de som är gravida bör rådgöra med en läkare innan de införlivar isbad i sin rutin.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *