Tio saker som får dig att bli piggare!

hur man blir pigg och får energi

När höstmörkret kastar sig över oss och bladen faller från träden kan musten helt enkelt gå ur en. Det kan kännas hopplöst och tråkigt och energin ligger under havsnivån. Men det är helt normalt att känna sig hängig och slö när den mörkare säsongen gör sitt intågande. Glöm bara inte att våren snart vänder tillbaka, men under tiden du väntar på solens strålar kan du i själva verket gör en hel del saker själv för att bli piggare. Det finns bland annat saker du kan äta för att lyfta din energinivå, men även andra kanske mer oväntade saker som du får reda på här!

Mat och livsmedel

  1. Mellanmål – Att äta mellanmål med jämna mellanrum är A och O. 
  2. Järn – ät mat med mycket järn, det sägs ge en uppiggande effekt. Men det är inte alltid lika enkelt att veta precis vilken mat som innehåller diverse vitaminer och mineraler. Och ibland kan det vara svårt att få i sig alla vitaminer och mineraler som du behöver, även om du vet vilken mat du ska äta – men då kan du exempelvis ta kosttillskott. Kosttillskott finns ofta i form av vitaminer eller ännu bättre cbd kapslar. Vad som passar dig vet du kanske bäst själv. 
  3. Ingefära – både ditt immunförsvar och din energi skjuter i topp av ingefära.
  4. Nötter – ger en energikick och håller dig borta från godis och kakor.
  5. Banan – magnesium och kolhydrater är något du får i dig av att äta banan, det ger dig mer energi och gör dig piggare.

Drycker som gör dig pigg

  1. Kaffe – givetvis är kaffet på första plats inom kategorin drycker. Det är framför allt ett ämne i kaffet som gör att du blir pigg och det är koffein. Men koffein hittar man även i många andra drycker som läsk och te – om du nu inte skulle tycka om kaffe.  
  2. Juice – investera i en bra juicemixer och starta dagen med en härlig juice gjord på grönsaker, frukt eller bär. Det gör susen för energinivån och är dessutom nyttigt.  

Fysiska faktorer

  1. Träning – motion är viktigt för att du ska få en bra kondition. Med en bra kondition blir vardagens göromål inte lika ansträngande och du får därmed mer energi över till annat.
  2. Meditation – lär dig lägga bort oönskade tankar och sluta grubbla över saker och ting. När vi tänker och grubblar i onödan använder vår hjärna den energi vi har i kroppen, som annars skulle kunna användas till roligare saker. 
  3. Stretcha – att stretcha innebär att sträcka ut kroppens muskler. Det finns olika övningar inom olika discipliner där man sträcker ut musklerna, bland många andra finns Yoga och Pilates. 
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *