Vecka med alternativ träning

Det har varit ovanligt lugnt här på bloggen denna vecka. Överlånga arbetsdagar i kombination med alternativ träning har gjort att det inte funnits speciellt mycket tid eller ork för något extra denna vecka. Nästa vecka har jag dock endast två arbetsdagar så detta borde innebära att jag hinner med annat än jobb och träning under veckan.

Denna vecka har jag som nämnt kört främst alternativ träning. På måndagen och tisdagen körde jag några lugna löppass, men konstaterade efter detta att mina ljumskar/höftböjare inte riktigt håller för löpning ännu. På onsdagen blev det därför vila, följt av ett lugnt pass på crosstrainern och styrketräning på torsdagen.

På fredag kände jag för att pröva på löpning. Kanske främst på grund av det varma och fina vädret. Det försöket föll dock inte speciellt väl ut och jag var därför tvungen att återvända till den alternativa träningen igår och idag. Som tur fick jag låna en terrängcykel och kunde därför njuta av det vackra vårvädret båda dagarna.

Troligen kommer jag att fortsätta med den alternativa träningen ännu imorgon och tisdag för att på onsdag försöka mig på ett löppass igen. Det viktigaste nästa vecka blir att börja få igång “flåset” på allvar igen. De senaste veckornas träningspass har gjorts mest i lugnt tempo och jag känner att jag nu måste öka på tempot en aning så att jag inte går miste om alltför mycket av den fina form som jag hade inför Paris Marathon. Om det sedan blir i form av alternativ träning eller löpning återstår att se. Jag hoppas naturligtvis på det senare alternativet eftersom jag inte är så sugen på att träna speciellt mycket inomhus denna tid på året.

PicsArt_1398616448670
På fredagkvällens promenad med Toffe var det den varmaste kvällen hittills i år. Strampen hade till och med upp, vilket var en överraskning då jag trodde att de öppnade först i samband med valborg.

terrängcykel
Vi var tidigt igång med långpasset på lördag. Men denna gång blev det cykling för min del.

joso på långpass
De första 25 kilometerna följde jag med syrran och körde därefter ytterligare 17 kilometer ensam. Det blev alltså totalt 42 kilometer på cykel igår.

joso på långpass 2
Syrran förbereder sig förresten för ett halvmaraton just nu. Hon har inte haft samma problem med benen som mig efter Paris Marathon och höll ett riktigt bra tempo under gårdagens långpass.

PicsArt_1398616550362

Efter långpasset blev det först lunch på Kaffehuset August och sedan öl och solande. Den bästa lördagen på länge!

PicsArt_1398620173618

Rätt skönt måste sägas. 🙂

PicsArt_1398616274004
Livet leker. 🙂

PicsArt_1398616661832
Sedan vidare till Strampen och lite mer öl.

PicsArt_1398620103025

Heidi var också med.

cykling söderfjärden
Idag var det sedan dags för ett långpass på cykel. Denna gång helt ensam. Det var en viss skillnad i omgivningen från då vi var på långpass här i vintras…

långpass söderfjärden i vinter
…då det såg ut såhär. Då drömde man om att få springa på vägar och framförallt i väder som på cykelbilden ovan. Nu är vi alltså där! Nu återstår det dock att bli i löpskick igen…

cykel långpass
Dagens långpass på cykel i siffror…

cykel långpass karta
…och på karta.

Join the Conversation

4 Comments

  1. says: Benny

   Jodå, det stämmer nog bra. Det var visst i Smedsby om jag minns rätt. Du kom dock så snabbt emot så jag hann knappt reagera. 🙂

 1. says: Johanna

  Ja, precis! Jag räknar inte riktigt med att någon ska känna igen mig heller då jag cyklar – dels för att jag cyklar och dels p.g.a. hjälm och glasögon med spegelglas 🙂

  1. says: Benny

   Jo, du ser aningen mer proffsig ut när du cyklar med hjälm, glasögon och hela “kittet”. Jag cyklar ju endast med min fulmössa som utrustning. 🙂 Men jo, jag brukar ha vissa problem att känna igen personer som cyklar. Kanske främst på grund av glasögonen då…

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *