Var är julstämningen?

Det är knappt så man kan tro att julen endast är några dagar bort nu. Det har regnat och varit riktigt dystert väder här i Vasa hela dagen. Annat var det ifjol vid den här tiden. Bilden nedan är från morgonpasset som jag gjorde ifjol 19.12.2012.

vinterväder ifjol

En bild till från samma morgonpass. Inte så svårt att förstå varför man hade lite enklare att komma in i den rätta stämningen ifjol. Tyvärr verkar det som att vi får vänja oss vid tanken på en grön jul i år utifrån denna prognos.

vinterväder ifjol 2

På lunchen försökte vi i alla fall vårt bästa att få till stånd lite julstämning genom att bege oss iväg på julbord till Bacchus. I övrigt kan nämnas att jag känner mig lite förkyld ännu och detta har påverkat orken rätt så ordentligt de senaste dagarna. Jag har försökt att köra normala dagar med väckning kl. 5.00 både igår och idag, men det har varit riktigt tufft att orka hela dagen i jobbet . Därför körde jag också lite lugnare än planerat under kvällens träning.

I planen fanns att köra intervaller i form av tusingar ikväll, men eftersom jag inte vill riskera någonting blev det istället ett distanspass på 15 km med syrran. Det blev visserligen ett lite hårdare tempopass än under de vanliga distanspassen idag, men ändå inte så att jag blev alltför andfådd. Vi höll oss i ett tempo på 4:30-4:50 min./km under större delen av passet.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *