Långpass på 36 km

Precis som förväntat var det med sega ben som dagens långpass genomfördes. 8 kvalitetspass på 13 dagar hade tagit ut sin rätt och vi fick kämpa ordentligt för att ro passet i hamn. Många som följer denna blogg kanske tror att denna typ av långpass genomförs på rutin numera. Men rätt ofta och speciellt de dagar när man har trötta ben pågår det en mental kamp genom en stor del av sträckan.

Idag hade vi ändå ett rätt bra tempo passet igenom. Vi började som vanligt lugnt, men redan vid den femte kilometern ser jag att vi börjar röra oss i ett tempo på drygt 4:40 min./km. Sedan ökade vi ytterligare och kom ner till farter på strax under 4:40 min./km.

Redan runt 16 kilometer börjar det dock kännas tungt i benen och det tror jag helt och hållet berodde på att kroppen var uttömd på energi efter en vecka med många kvalitetspass. Gårdagens tempopass låg säkert också till viss del i kroppen ännu idag.

Som helhet gick det dock bra och vi kunde upprätthålla ett snittempo på 4:43 min./km över hela sträckan. Dagens långpass skulle alltså genomföras i jämn fart, men på långpasset om två veckor skall samma sträcka genomföras med 20 kilometer i tröskelfart.

Innan dess har vi dock en välbehövlig återhämtningsvecka med flera vilodagar. Sedan blir det ett sista tufft träningsblock på 3 veckor innan vi börjar formtoppa två veckor innan Rotterdam Marathon. Under det sista träningsblocket återgår vi dock till 3 kvalitetspass per vecka igen.

långpass 28.2.2015 josefin

Idag var det guld värt att ha löpsällskap under hela sträckan. När det är riktigt tungt i benen hjälper det att pusha varandra att inte ge upp.

 

PicsArt_1425127341434

Sammanfattning av dagens långpass.

PicsArt_1425127424102

Pulsen under långpasset. Även om det kändes tungt ser jag att pulsen höll sig på en överraskande låg nivå passet igenom. Det om något visar väl att en viss utveckling skett under de senaste veckorna.

PicsArt_1425127505087

Nedan långpasset för varje kilometer.

långpass 28.2.2015 varv 1-15

långpass 28.2.2015 varv 16-32

långpass 28.2.2015 varv 33-36

 

Tags from the story
,
Join the Conversation

4 Comments

  1. says: Benny

   Tack! Vad roligt att du också skall springa i Rotterdam! Jo, vi ses säkert där då vi lär vara i samma startgrupp. 🙂

 1. says: Anna

  Hej! Vad för app eller klocka använder du när du springer. Tycker den ser bra ut och enkel.
  Alltså analysen av din löpning?
  Mvh. Anna.

  1. says: Benny

   Hej!
   Jag använder den relativt nya klockan Polar M400 som har en app som heter Polar Flow. Jag har varit mycket nöjd med både klockan och analysverktyget hittills. Jag skulle definitivt rekommendera Polar M400 om man vill ha valuta för pengarna. 🙂

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *