Träningen hittills denna vecka

Jag har inte alls redogjort för min träning ännu denna vecka. Det har ändå varit en rätt så normal träningsvecka bortsett från onsdagen som av förståeliga skäl blev en vilodag.

I måndags blev det totalt 17 km med 8 kilometer i maratontempo på 3:54 min./km på löpband. Styrketräningen efteråt lämnade dock bort på grund av det som hände syrran. På tisdagen innan nyårsfestandet påbörjades drog jag ett löppass på 11 km. På onsdag blev det som nämnt vila och igår var det backlöpning på schemat.

Det var första backlöpningspasset på denna uppbyggnadsperiod och därför kändes det aningen ovant och även tungt med detta pass. Nu är det ändå meningen att jag skall försöka få in någon typ av backlöpningspass varje vecka ända fram till maratonloppet i början av april. Eftersom det var första backpasset på länge var vi aningen försiktiga och körde 6×390 meter eller ungefär 4,5 km backlöpning. Med uppvärmningen på 5 km och nedjoggningen på nästan 8 km fick jag ihop ungefär 17 km löpning igår.

backlöpning 2.1.2014 varvtider
Varvtiderna på gårdagens backlöpning. Först uppvärmningen och sedan varannan uppför och nedför backen. Tiderna var långsammare än vad vi normalt brukar dra dessa på, men jag tror inte att det behövs speciellt många veckor för att vänja sig vid backlöpningen igen.

backlöpning 2.1.2014 effekt
Pulsen var riktigt hög under backintervallerna. Jag kom ända upp till 95 % av maxpulsen under dessa partier. Det kan även tänkas att tisdagens festande gjort sitt till…

Distanspass 3.1.2014
Dagens lugna och återhämtande distanpass på nästan 19 km i siffror.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *