Tjäna pengar till ett träningsläger

tjäna pengar till träningsläger

För att lyckas inom idrotten behövs hård träning, talang och en vilja av stål, men dessutom behövs det pengar. Ska man kunna satsa så mycket som det krävs för att nå eliten inom sin sport måste man lägga väldigt mycket tid på träning, mer än vad som går att kombinera med ett heltidsjobb. Till det behövs kapital.

Faktum är att idrottssatsningar måste finansieras långt innan man når eliten, redan i yngre tonåren, och då är det inte lika lätt. Världseliten får sponsorer som kan ordna fram utrustning och prispengar, men en grupp löparjuniorer eller ett knattelag i fotboll vill ingen satsa på eftersom det är dålig ekonomi. De kanske kan få ett kommunalt bidrag eller ett stipendium, men inget som ger stabil ekonomisk trygghet. När sedan motgångarna kommer är det stor risk att de ger upp sitt idrottande. Det är synd! Alla barn och ungdomar borde få känna på gemenskapen och kamratskapen som går att hitta inom idrotten, och alla unga löpare borde få uppleva runner’s high.

Det blir hela tiden dyrare att hålla på med idrott och många hushåll, inte minst barnfamiljer, sliter med att få ihop privatekonomin. Då är det inte givet att man har råd att betala barnens cupresor och träningsläger, eller ens medlemsavgifterna och utrustningen till barnens fritidsaktiviteter. Många sporter är ganska dyra att hålla på med, vill man hålla på med flera sporter blir det ännu dyrare och många familjer har dessutom flera barn som håller på med en eller flera idrotter. Lösningen är att ungdomarna själva tar tag i utmaningen genom att starta en klubbförsäljning och börja sälja med laget.

Under ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen kan en idrottsklubb tjäna pengar till idrottsläger och sportresor, det har föreningar gjort i trettio år. De idrottande ungdomarna säljer företagets delikatesser och en del av vinsten går rätt ner i klubbkassan som sedan kan läggas på exempelvis ett träningsläger.

Först tar man upp beställningar på lättsålda delikatesser som lufttorkad salami, ekologisk olivolja och lagrad cheddarost. Det gör man genom att uppvakta hushåll och företag på sin egen bostadsort. När marknaden är bearbetad får klubbens kontaktperson (t ex en tränare eller förälder) hem alla de sålda produkterna som gruppen levererar till kunderna samtidigt som de tar betalt. Sedan är det bara att räkna pengarna och boka träningslägret. Genom åren har tusentals idrottsföreningar och skolklasser finansierat idrottsresor, skolutflykter och klassresor på det här sättet. En del har gjort det flera gånger, när de upptäckte hur lättförtjänta pengar det var första gången, och hur kul det är att sälja delikatesser som gör människor glada.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *