Summering av träningsveckan – Vecka 3

vinterlöpning

Även denna vecka blev det 171 km löpning och 17 h träning, vilket var minst en mil kortare än planerat. Även om veckorna till mängden och antalet träningstimmar ser identiska ut, var de olika på många sätt och vis.

Denna vecka fick jag nämligen in hela 4 kvalitetspass, medan jag förra veckan började rätt lugnt och endast körde två så kallade kvalitetspass. Det blev två pass med backintervaller, ett med kortintervaller på löpband och på lördag ännu ett långpass i hyfsat tempo.

Med andra ord var denna vecka betydligt mer slitsam för benen än förra veckan även om den till antalet löpta kilometer och träningstimmar var identisk.

Jag hade ursprungligen tänkt lägga på minst 10 km till mängden denna vecka, men de magproblem jag hade i samband med onsdagens intervaller gjorde att detta pass blev ungefär 10 km kortare än vad jag tänkt.

Egentligen har det ingen större betydelse eftersom jag ändå är nöjd med hur träningen startat detta år. Jag saknar kanske lite fartuthållighet ännu, men är desto mer nöjd med hur jag klarat den mentala utmaningen med att köra långpassen som planerat igen – dessutom i bra fart.

Nu hoppas jag ännu på en bra vecka med mycket mängd, innan det är dags för en lugnare återhämtningsvecka.

Ett litet klipp från gårdagens långpass på 33 km på löpband. Ett pass som jag körde i jämn fart på 15 km/h hela sträckan, med en lutning på 0,5% på löpbandet.

Denna veckas träning:

Vecka 3

Måndag 14.1:

Förmiddag: 10 km

Eftermiddag: Backinteraller 5 km, 5×300 meter + 4×200 meter, 3 km fartökning efteråt. (tot. 15 km)

Tisdag 15.1:

FM: 10 km

EM: Styrka 45 min. (gym) + 20 km lugnt

Onsdag 16.1:

FM: 10 km

EM: 8×1 km på löpband, första 4 intervallerna 17,5 km/h och andra hälften 18 km/h. (tot. 12,6 km)

Torsdag 17.1:

FM: Backintervaller 12×280 meter i brant backe. Tot. 5 km backlöpning. 3 km tempoökning efteråt. (Tot. 15,4 km.)

EM: 8 km

Fredag 18.1:

FM: Styrka 60 min. (gym) + 12 km

EM: 9 km

Lördag 19.1:

Långpass 33 km på löpband. Jämn fart 15 km/h på hela sträckan.

Söndag 20.1:

Styrka 60 min. (gym) + 16 km lugnt

Totalt 12 pass, 171 km löpning och 17 h träning.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *