Dagens tips-Styrketräning för löpare

Just nu är jag inne i en period där jag försöker bygga upp en stark och stryktålig kropp inför den nya säsongen. Under gårdagens Fustra-lektion framgick det att det finns många saker att jobba på för att få en bättre muskelbalans i kroppen, som om jag inte redan visste om det. 🙂 Jag är fast besluten att få en helt skadefri säsong nästa år och därför tar jag styrketräning på större allvar än någonsin tidigare.

Nedan har lagt in några videon över bra övningar som man kan göra hemma för att bli en starkare och mindre skadebenägen löpare. Jag tror att jag redan tidigare i något sammanhang postat dessa övningar, men för de som missat dessa så gör jag det igen. Det som jag speciellt gillar med denna serie är att de bygger på en 8 veckors progressiv ökning där övningarna hela tiden blir mer utmanande att genomföra. Man börjar alltså från första övningarna i den första videon och går sedan över till de följande övningarna enligt ett givet schema eller tills man kan göra dem utan desto större utmattning. Närmare instruktioner finns på följande länk.

Running Times: Part 1 from CoachJayJohnson on Vimeo.

Running Times: Part 2 from CoachJayJohnson on Vimeo.

Running Times: Part 3 from CoachJayJohnson on Vimeo.

Running Times: Part 4 from CoachJayJohnson on Vimeo.

Running Times: Part 5 from CoachJayJohnson on Vimeo.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *