Semesterdag med +24 grader

Jag kollade in väderleksrapporten igår och beslutade mig i sista stund att ta ut en semesterdag till denna härliga varma dag. En ytterligare krydda på tillvaron dessa semesterdagar är att man kan sova ut och sedan i lugn och ro bege sig iväg på ett träningspass. I morse var jag först på styrketräning i Wasa Sports Club en dryg timme och sprang sedan 15,5 km i det vackra sommarvädret.

semesterlöpning 2 17.5
Det är så otroligt skönt att äntligen kunna springa i shorts och kortärmat.

Det blev ett riktigt bra pass idag. Jag fokuserade min vana trogen på mage, rygg och höfter under styrkepasset. Löppasset körde jag först avslappnat i 4:40-4:50 min./km och ökade de sista 9 kilometerna från 4:30 min./km till runt 4:05 min./km. Som snabbast var jag nere i 3:30 min./km, men det var bara under riktigt korta avsnitt på några hundra meter.

Hursomhelst känns det som att jag börjar få ett ordentligt driv i steget nu och det faktum att man får springa i detta otroliga väder gör att man ibland kör lite hårdare än man borde på dessa återhämtningsdagar.

Nu ska jag bege mig iväg på lunch på någon av stadens terrasser. Sa jag att livet är underbart? 🙂

PicsArt_1368783837716

ryggövningar gym
Ryggövningar på gymmet.

träningsredskap
Träningsredskap för dagens magövningar.

höftövningar
Väldigt viktiga partier att träna upp för mig på gymmet.

ryggövningar
En annan del av kroppen som är svår att slippa åt utan de redskap som finns på gymmet.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *