Sammanfattning av träningsveckan

Jag har kommit helt bra igång med träningen de första veckorna av den nya uppbyggnadsperioden. Denna vecka kom jag upp till 84 km löpning fördelat på 6 pass löpning och ett spinningpass. Denna vecka fick jag även in lite fartträning i veckoschemat.

Igår var jag uppe rätt tidigt för att vara en lördag. 6.30 ringde väckarklockan och jag påbörjade morgonen med en lätt frukost bestående av müsli och yoghurt. Halv 8 var det sedan dags att bege sig iväg på ett gemensamt långpass med syrran.

Även om träningspasset gick under kategorin “långpass” är dessa inte speciellt långa ännu i detta skede. Åtminstone inte med tanke på hur långa dessa är under största delen av säsongen. Då brukar jag sällan underskrida 30 km på långpassen. Igår blev det totalt 22 km löpning.

I dagsläget uppskattar jag det väldigt mycket att både syrran och jag är i löpskick och kan springa tillsammans. Speciellt nu under försäsongen när ingen av oss varken behöver eller kan köra långpassen i några speciellt hårda farter är det guld värt att ha sällskap under långpassen. Långpassen går väldigt snabbt när man pratar hela tiden.

Det att man är frisk och kan röra på sig utan problem är något som jag kommit att uppskatta allt mer. Jag tror att det med tanke på detta var väldigt nyttigt att jag var skadad en period i början av förra säsongen. Nu har jag betydligt mer tålamod i allt jag gör och förstår hur viktigt det är att bygga upp kroppen successivt.

I övrigt kändes det riktigt skönt med en “mellandag” igår när inga butiker är öppna och då det inte finns så mycket annat att göra än att bara hålla sig hemma och slappa. Speciellt med tanke på förra veckans digra schema med väckning kl. 5 varje dag och fullt program hela dagarna var jag i behov av vilan.

På kvällen for jag och sambon ut i Vasas nattliv ett tag. Detta var första gången i år som jag varit på nattklubb då förra veckans planerade festande inte blev av. På basen av gårdagens besök vid Cristal och Rocktails har vi dock inte gått miste om något. Det är ändå bra att ibland vara ute och kolla läget för att få bekräftat att det är skönare med lugna hemmakvällar.

Imorse vaknade jag följaktligen upp rätt sent och dessutom med lite huvudvärk. Först kl. 10.30 kom vi oss upp. Det är första gången jag vaknat upp med baksmälla på detta års sida. Nu blev det inte så enormt mycket drickande igår så baksmällan var inte så farlig. Jag beslutade mig därför för att allmäntillståndet inte skulle få störa den träning som jag planerat in för dagen.

Efter frukosten och några matcher Fifa14 var det därför dags att bege sig ut på ett lätt löppass. Det blev totalt 12 km med styrketräning efteråt. Efter detta såg jag även till att stretcha ut de viktigaste muskelgrupperna ordentligt. Framförallt höftböjarna, baklåren och vaderna lade jag extra mycket tid på att stretcha ut.

Nu sitter jag och följer med Ingos framfart i New York Marathon.

Förra veckan träning:

Måndag 28.10: 

13 km löpning

Tisdag 29.10:

45 min. spinning, 45 min. styrka Wasa Sports Club

Onsdag 30.10:

17 km löpning

Torsdag 31.10:

Intervaller 6×1 km på löpband, totalt 10 km löpning + styrka Wasa Sports Club

Fredag 1.11:

Morgonpass 10 km

Lördag 2.11:

Långpass 22 km

Söndag 3.11:

12 km löpning och styrka 30 min. hemma

Totalt 7 träningspass och 84 km löpning

PicsArt_1383496460339
Tidigt ute på lördag morgon och lite stretching i väntan på syrran.

PicsArt_1383497010549
Orsak att fira nr. 1. Arsenals 2-0 vinst över Liverpool igår kväll.

PicsArt_1383497347777
Orsak att fira nr. 2. Min vinst av division 7 i Fifa14. Sambon påstår dock att ingen annan än jag bryr sig om denna vinst. 🙂

PicsArt_1383497432546
Åtminstone en ny öl måste ju testas varje veckoslut.

PicsArt_1383496804634
Äntligen kom vi oss ut.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *