Salomon landsvägslöpning höst/vinter 2024/25 – Presenterar nytt sortiment av DRX-löparskor

Salomon har nu presenterat sitt nya sortiment för landsvägs- och gruslöpning för hösten/vintern 2024/25. Salomon bygger vidare på ett arv som började med de första vandringskängorna 1992 och trailrunningskon XA Pro 2002, och erbjuder nu en omfattande kollektion för landsvägslöpning.

Denna kollektion inkluderar dämpade träningsskor, kolfiberpläterade superskor och mycket mer, vilket visar Salomons engagemang för utmärkta utomhusskor i över 30 år.

För alla trailfantaster är Salomon ett välkänt märke. Det var Salomon som jag använde när jag gjorde mitt första traillopp 2018 och även om jag gillar bekvämligheten hos dessa skor var de aningen stela på plana partier som grusvägar och asfalt. Sedan dess har mycket hänt och Salomon har lanserat många nya modeller som även har mer responsiv och mjuk sula som kvalar in bland bästa trailskor på marknaden. Skorna har även blivit allt lättare.

En annan sektor som märket satsar allt mer på är landsvägslöpning där man nu presenterar sin kollektion för hösten och vinter 2024/2025.

Utvidgning av kollektionen för landsvägslöpning

salomon kollektion av löparskor för landsvägslöpning höst vinter 2024

Salomons senaste produkter för landsvägslöpning har blivit hyllade, med Aero Glide med mjuk dämpning för dynamisk komfort, DRX Bliss för guidade, självsäkra steg och prestationsinriktade skor som S/LAB Spectur och S/LAB Phantasm 2.

Salomons löparteam har också välkomnat nya medlemmar, inklusive triathleten Emilie Morier, som siktar på att klättra på Pro Triathlete Organization-ledartavlorna 2027, och den tyska maratonlöparen Tabea Themann, som övervann Lyme-sjukdomen 2021 för att springa ett maraton på 2 timmar och 31 sekunder i Berlin 2023, med målet att gå under 2 timmar och 30 sekunder 2024.

Den växande populariteten för löpning i blandad terräng

salomon kollektion för landsvägslöpning höst vinter 2024

Traillöpning växer så det knakar världen över och även löpning i blandad terräng är något som visar en explosiv utvecklingskurva. Salomon visar med denna kollektion att man är med i spelet om att ta nya marknadsandelar. Speciellt i USA uppvisar Salomon en väldigt stark tillväxt just nu.

I takt med att väg- och terränglöpning fortsätter att utvecklas visar lopp som The Speed Project på den sömlösa blandningen mellan olika terrängformer. Löpning i blandad terräng, som inkluderar grusvägar, grusgångar och oasfalterade stigar, erbjuder en mer varierad och utmanande upplevelse.

Det nya GRVL-segmentet, som betonar mångsidighet, motståndskraft och äventyrslust, omfamnar oförutsägbarheten i naturlandskapet och går bortom de asfalterade vägarnas monotoni.

Salomon presenterar GRVL: Ett nytt koncept för löpning i blandad terräng

Salomon presenterar GRVL: Ett nytt koncept för löpning i blandad terräng

För säsongen höst/vinter 2024/25 introducerar Salomon GRVL, ett koncept som är centrerat kring gruslöpning i blandad terräng. Det uppdaterade DRX-sortimentet omfattar DRX Bliss 2 och DRX Defy, med activeCHASSIS-teknik för förtroende vid varje landning.

DRX Defy GRVL, med sin contaGRIP-yttersula och 2,5 mm dobbar, underlättar smidiga övergångar från asfalt till stigar. Spectur-skon får också en uppgradering med Spectur 2, vilket förbättrar stabilitet och prestanda.

DRX-serien: Självförtroende i alla terränger

Här är de nya skorna i DRX-serien:

DRX Defy GRVL: Äventyr bortom trottoaren

Salomon DRX Defy GRVL

DRX Defy GRVL är designad för löpare som söker äventyr bortom asfalterade vägar. Med Salomons lätta och responsiva Energy Foam ger Reactive Cushion förstklassig dämpning och återfjädring. ActiveCHASSIS-systemet ger lätt vägledning för ett balanserat steg, medan Gravel Grip-yttersulan ger överlägset grepp i olika terränger.

  • Drop: 8 mm (34 mm – 26 mm)
  • Vikt: 239 g

DRX Defy: Komfort och stöd för alla löprundor

salomon DRX Defy

DRX Defy erbjuder oöverträffad komfort och stöd för både korta och långa löprundor. Den har EnergyFOAM för förstklassig dämpning och återfjädring, och activeCHASSIS-systemet styr naturliga rörelser för ett balanserat löpsteg. Skons lätta design i kombination med en stödjande ovandel ger stabilitet och en säker passform.

  • Drop: 8 mm (34 mm – 26 mm)
  • Vikt: 235 g

SPECTUR 2: Prestanda för tävlingsdagen för träning

salomon spectur 2

SPECTUR 2 är konstruerad för explosiv energi och stabilitet, perfekt för löpare som siktar på personliga rekord. Dess EnergyFOAM-mellansula ger otrolig energiåtergivning och dämpning. R.camber-sulgeometrin och energyBLADE i glasfiber i full längd främjar smidiga övergångar, medan den breda hälplattformen ger extra stabilitet.

  • Drop: 8 mm (38 mm – 30 mm)
  • Vikt: 250 g

DRX Bliss 2: Dämpad komfort och stabilitet

salomon drx bliss 2

Den uppdaterade DRX Bliss 2 kombinerar en dämpad mellansula med ett stabilt chassi för stabilitet i sidled. Den omarbetade ovandelen ger en åtsittande passform och förbättrat stöd. Skons EnergyFOAM-mellansula garanterar förstklassig dämpning och respons, vilket gör den till ett utmärkt val för vardagslöpning.

  • Drop: 8 mm (34 mm – 26 mm)
  • Vikt: 266 g (232 g för damversionen)

Salomons höst/vinter 2024/25-sortiment för landsvägslöpning, med det innovativa GRVL-segmentet och uppdaterade DRX-skor, är utformat för att förbättra din löparupplevelse i olika terränger. Med avancerad teknik och fokus på komfort, stöd och prestanda fortsätter Salomon att vara ledande i världen av sportskor för utomhusbruk.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *