Paristankar och torsdagskvalitet

Jag vet att jag borde gå och lägga mig, men istället fastnade jag framför datorn och började kolla in rutten som vi skall springa på Paris Marathon. Det här blir riktigt spännande, speciellt eftersom jag inte tidigare varit i staden. Den stora utmaningen för mig blir väl att inte ta en avstickare till någon av alla brasserier under rutten. Ursäkta om jag utger mig för att vara kultiverad, visste inte ens att det fanns något som hette brasserie innan jag av misstag kom in på en sida över Paris bästa Brasserier.

cafe benjamin

Paris marathon champs elysee
Vy från början av loppet. Utan bilar då får vi hoppas.

 

Idag var det igen dags för ett kvalitetspass då 16 km skulle avverkas på 64 minuter. Idag liksom i tisdags kände jag mig rätt sliten. Inte så märkligt kanske med tanke på alla tunga kvalitetspass som jag genomfört efter nyår. Detta kan även ha varit en av orsakerna till att tisdagens intervallpass inte gick riktigt enligt planerna.

Idag gick det dock bättre och jag kunde köra den 16 kilometer långa sträckan på 63 minuter och 53 sekunder, vilket blir en tid på strax under 4 min./km över hela sträckan. Den sedvanliga ökningen i slutet av tempopasset uteblev dock. Detta delvis på grund av att jag ville spara mig till lördagens långpass, men framförallt eftersom jag inte kände mig tillräckligt pigg för en slutspurt. Totalt fick jag ihop 19 km löpning när man inkluderar uppvärmningen och nedjoggningen.

Hursomhelst var det otroligt skönt med en sådan genomkörare såhär inför veckoslutet. Nu blir det några timmar sömn innan det igen är dags att snöra på sig skorna för ett morgonpass. Redan kl. 5.30 är det avfärd.

Tags from the story
,
Join the Conversation

2 Comments

  1. says: Tobbe

    Ska bli kul att följa dina sista veckor mot Paris, och själva loppet. Ser också framemot att springa Paris marathon något år!

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *