Outnorth tar steget in i löpning: Ny titelsponsor för Sveriges ledande Trailtour

outnorth trailtour 2024

Outnorth stärker sin närvaro i löparvärlden genom att bli huvudsponsor för Trailrunning Swedens trailtour, som från och med 2024 kommer att kallas Outnorth Trailtour 2024. Denna prestigefyllda tour, känd som den största inom trailrunning i Sverige, omfattar 10 deltävlingar och en final, med förväntat deltagande av över 6 500 löpare. Dessutom lockar tävlingen med en generös prispott på 250 000 kronor.

Outnorth Trailtour 2024: Från Friluftsliv till Löpning

Under de senaste åren har Outnorth, med sina rötter djupt förankrade i friluftslivet, gradvis utvidgat sitt fokus mot löparscenen. Genom att erbjuda ett brett utbud av produkter för både trail- och väglöpning, har företaget sett en markant ökning i både försäljning och kundbas.

Löpning har nu blivit en central och växande del av Outnorths verksamhet.

Fördjupat samarbete med Trailrunning Sweden

Outnorth Trailtour 2024

Outnorths samarbete med Trailrunning Sweden, som startade för två år sedan, tar nu ett steg längre.

I Outnorth Trailtour möter elitlöparna bra konkurrens, utan att behöva lämna Sverige. Förutom elitklassen blir det nu också – tack vare Outnorth – en K/M22-klass, samt två veteranklasser K/M40 och K/M50. Vi hoppas att det ska locka ännu fler att gå in för trailtouren. Outnorth kommer också att bidra med synlighet för trailtouren, säger Elisabeth Hansson på Trailrunning Sweden i ett pressmeddelande.

Vi ser fram emot att vara en del av trailtouren, som vi tycker är ett jättefint sammanhang för oss att synas i med vår satsning på traillöpning. Vi hoppas och tror på att fler mår bättre av att vistas mer utomhus och vi ser att löpning är en starkt växande kategori. Hittills i år har vi sålt 37% fler löparskor jämfört med 2022. Därför ska det bli superkul att få bidra till löpar-communityt med en ännu starkare trailtour 2024, säger Mattias Lund, Marketing Manager på Outnorth.

Kalender för Outnorth Trailtour 2024

 • 23 mars Hoka Torekov-Båstad 
 • 21 april Isaberg Trail 
 • 4 maj Kolmårdstrailen
 • 26 maj Blue Mountain Trailrun
 • 30 juni Atea Trail Övik
 • 9 juli Mora Trail
 • 24 augusti Craft Idre Fjällmaraton
 • 7 september SM Trail Hälle IF 
 • 14 september USWE Paradiset STHLM 
 • 5 oktober Rya Åsar TrailRun 
 • 12 oktober Bohusläns Bästa Final

Om samarbetet mellan Trailrunning Sweden och Outnorth

Det var i april 2022 som Trailrunning Sweden och Outnorth indedde samarbetet där syftet var att främja och sprida kunskap om trailrunning inom Sverige. Outnorth anslutöt sig som partner till Trailrunning Sweden för att bidra till den växande populariteten av denna sport.

Sedan 2015 har Trailrunning Sweden arrangerat tävlingar, löparresor och -grupper, skapat guider och följt utvecklingen av trailrunning i Sverige.

Outnorth har i sin tur observerat en stadig ökning av intresset för denna kategori, med en försäljningsökning på ungefär 200% under de senaste två åren. Dessutom har nya varumärken som Hoka och ON snabbt vunnit popularitet på marknaden.

Det initiala samarbetet var planerat att vara i ett år, men nu har man alltså inlett samarbete även för Sveriges ledande trailtour. Outnorth hoppas med detta att bidra till sportens fortsatta tillväxt i Sverige och göra den mer tillgänglig för alla som är intresserade, med stöd av Trailrunning Swedens expertkunskap.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *