ASICS presenterar ny kampanj med den senaste innovationen FUJI SPEED™ 2

ASICS fuji-speed trailskor för terränglöpning 2023

ASICS har lanserat sin senaste innovation inom trail running – nya löparskon ASICS FUJI SPEED™ 2. Skon syftar till att förbättra din hastighet på stigarna och samtidigt främja en sinnesro. Denna lansering markerar början på ASICS förnyade satsning på trail running, med FUJI SPEED™ 2 som en central del.

Skon har genomgått betydande förändringar sedan dess ursprungliga debut år 2022.

ASICS senaste innovation: FUJI SPEED™ 2 trailskor för terränglöpning

ASICS fuji-speed trailskor för terränglöpning 2023

Deras senaste trailkollektion tar inspiration från företagets ursprung och det kända Mount Fuji, vilket återspeglas i namngivningen av produkterna. Kampanjfilmen, inspelad i detta imponerande landskap, fokuserar på den lokalbaserade trail löparen Makino Hideaki.

Syftet är att illustrera hur den ökade hastigheten på stigarna kan hjälpa till att stilla sinnet. Filmen kombinerar snabba, dynamiska bilder med lugna och tankefulla ögonblick för att hylla den sinnesförändrande effekten av trail running.

Läs mer: Här är nya ASICS Gel-Kayano 30 – allt om den nya skon!

Detaljer om FUJI SPEED™ 2

ASICS fuji-speed trailskor för terränglöpning 2023

FUJI SPEED™ 2 har genomgått omfattande förändringar sedan dess tidigare version. Den ursprungliga PEBAX-plattan har bytts ut mot en fullängds TPU-platta av kolfiber. Denna förändring resulterar i en mer kraftfull toe-off och förbättrad sidostabilitet.

Mellansulematerialet har också omvärderats och nu använder skon FF BLAST™ PLUS-skum, vilket ger en lättare och mer energifylld löparupplevelse.

ASICS fuji-speed trailskor för terränglöpning 2023

Den uppgraderade vävda ovandelen, i kombination med en kil och en lätt vadderad plös, ger den optimala passformen. Dessa förändringar inte bara minskar risken för att skräp kommer in i skon, utan förbättrar också komforten under löpningen.

nya ASICS fuji-speed trailskor för terränglöpning 2023

Senior Product Marketing Specialist Magdalena Gassebner berättar om processen bakom den uppdaterade versionen av traillöpningsskon FUJI SPEED™:

“För den andra upplagan av skon har vi hämtat mycket inspiration från vår  landsvägslöparsko MAGIC SPEED™.  Vår ambition var att ta med våra landsvägsskors överlägsenhet ut till stigarna. Genom att lägga till en kolplatta och FF BLAST™ PLUS mellansula har vi skapat en sko som är  idealisk för att öka tempot utan att kompromissa på komfort eller grepp. Våra idrottare har testat detta om och om igen som en del av utvecklingsfasen och med Stian Angermund som blev världsmästare nu i juni med FUJI SPEED™-skon, är vi så stolta över att lansera den nya versionen, som gör det möjligt för alla att öka takten ute i spåren.”

Från topp till tå – Förberedd för trail running

ASICS löparkläder för terränglöpning 2023

Samtidigt med FUJI SPEED™ 2 lanserar ASICS också den senaste versionen av FUJITRAIL™ Apparel Collection, designad för att arbeta i samklang med löparen och minska motståndet vid snabba trail runs.

ASICS löparkläder för terränglöpning

Inom denna kollektion, finns bland annat FUJITRAIL™ Jacket som erbjuder vattentätt skydd i konkurrenskraftig standard. Jackan kan dessutom packas bort i sin egen huva för enkel förvaring. För att hjälpa löpare att hålla sig svala, har FUJITRAIL™ Top och shorts ASICS patenterade ACTIBREEZE™-teknologi och snabbtorkande tyger.

Alla delar i FUJITRAIL™-kollektionen är utrustade med reflekterande detaljer för bättre synlighet i mörker.

ASICS FUJITRAIL™-kollektion och FUJI SPEED™ 2-skor är nu tillgängliga för försäljning online och i butiker, till ett rekommenderat pris om 1900 SEK för skorna.

Läs mer: Bekväma ASICS Gel-Nimbus 25 löparskor

Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *