Är ASICS GEL-NIMBUS™ 25 den mest bekväma bland alla löparskor?

de mest bekväma löparskorna 2023

I början av detta år lanserade ASICS GEL-NIMBUS™ 25, som de hävdar att är de mest bekväma löparskorna hittills. Skorna är utformade för att hjälpa löpare att uppleva löpningens upplyftande kraft på både kropp och själ. GEL-NIMBUS™ 25 har av löpare bedömts som den mest bekväma löparskon i ett oberoende test utfört av The Biomechanics Lab i södra Australien*.

Detta år är det mest intressanta någonsin då det gäller nya löparskor på marknaden. Som vi nämnt tidigare ser vi en utveckling mot lättare och samtidigt bättre dämpade skor. Till kategorin bra dämpade skor hör även ASICS trotjänare GEL-NIMBUS 25 som har en trogen skara användare i löparvärlden. Den senaste versionen är också något alldeles speciellt.

GEL-NIMBUS 25 – De mest bekväma löparskorna från ASICS

de mest bekväma löparskorna 2023

Skon har ny PureGEL™-teknik som är mjukare än tidigare GEL™-teknik, vilket ger de mjukaste landningarna hittills. PureGEL™-tekniken är integrerad i mellansulan för att ge förbättrad stötdämpning och mjukare övergångar, vilket inte syns från utsidan.

Skon har också en ny lättviktig och energirik FF BLAST™ PLUS ECO-dämpning som är tillverkad av minst 20 % biobaserat material från förnybara källor, t.ex. överblivet avfall från sockerrörsbearbetning, vilket ger förbättrad komfort under foten.

Mjuk och strethig tunga

Nya Asics gel nimbus 25

GEL-NIMBUS™ 25 har också en ny mjuk, andningsbar och stretchig stickad tunga och konstruktion runt övre fotpartiet, som ger en enklare insteg och en mer adaptiv passform. Den här funktionen gör att skon känns som en förlängning av foten, vilket gör varje steg bekvämare och smidigare.

Höga poäng i en oberoende studie

I en oberoende studie utförd av Dr Chris Bishop PhD från The Biomechanics Lab i södra Australien jämfördes komforten hos GEL-NIMBUS™ 25 med tre ledande konkurrerande skor och dess föregångare, GEL-NIMBUS™ 24.

I studien deltog 100 löpare som ombads att bedöma komforten hos varje sko utifrån olika kriterier, bland annat häldämpning, framfotsdämpning, stabilitet i skon och flexibilitet i framfoten. Resultaten av studien var tydliga, och GEL-NIMBUS™ 25 bedömdes som de mest bekväma löparskorna. Läs mer om min bedömning över bästa löparskor 2023 här.

GEL-NIMBUS™ 25 kom ut på marknaden februari 2023 och du hittar den både på ASICS hemsida och en mängd olika återförsäljare.

*The Biomechanics Lab

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *