ASICS lanserar den banbrytande GEL-KAYANO™ 30: oöverträffad komfort och stabilitet för löpare

nya Asics gel kayano 30 lanseras

ASICS GEL-KAYANO är en långvarig favorit för löpare som vill ha en stabil löparsko mot pronation. Nu meddelar man att den efterlängtade lanseringen av GEL-KAYANO™ 30 – en sko som lanseras idag den 1:a juli 2023. Denna banbrytande löparsko kombinerar innovativ adaptiv teknik, exceptionell stabilitet och oöverträffad komfort för att erbjuda löpare en extraordinär löpupplevelse. Här får du allt du behöver veta om ASICS GEL-KAYANO 30!

Jag har tidigare nämnt ASICS Gel-Nimbus 25 som de bästa bland löparskor 2023 för dig som vill ha bra dämpning. Asics Gel-Kayano är en av de riktiga klassikerna i löparvärlden och speciellt i Sverige är märket väldigt populärt. Detta var en av mina första löparskor som jag använde mig av när jag började springa maraton tack vare dess stabilitet och utmärkta dämpning. För dig som överpronerar har Asics Gel-Kayano alltid varit en väldigt populär löparsko på marknaden.

Nu kommer också en annan intressant nyhet från märket i och med GEL-KAYANO™-serien, som har nått en viktig milstolpe med sin 30:e version. ASICS designfilosofi, som bygger på rigorösa användartester, biomekanisk vetenskap, hållbarhet och kontinuerlig innovation, har banat väg för skapandet av denna anmärkningsvärda sko som tillgodoser både löparens kropp och sinne.

[lasso ref=”asics-gel-kayano-30-men-runningdirect-se” id=”42636″ link_id=”7684″]

Nyheter på ASICS GEL-KAYANO™ 30

nya asics gel kayano 30 löparskor 2023

GEL-KAYANO™ 30 bryter sig loss från konventionella metoder som begränsar rörligheten och introducerar den banbrytande 4D GUIDANCE SYSTEM™-tekniken. Denna unika funktion anpassar sig till pronationsförändringar som orsakas av trötthet under löpningen och ger optimal stabilitet där det behövs som mest.

I stället för att spänna fast fötterna arbetar den integrerade designen i 4D GUIDANCE SYSTEM™ harmoniskt med kroppens rörelser, vilket ger förbättrad stabilitet och oöverträffad komfort.

nya Asics Gel-Kayano 30

GEL-KAYANO™ 30 har också konstruerats för att ge mjukare landningar tack vare den nya PureGEL™-tekniken. Denna innovation förbättrar stötdämpningen och underlättar smidigare övergångar för löparna. Dessutom har skon förbättrad komfort och snabbhet genom att kombinera lättviktig FF BLAST™ PLUS ECO-dämpning med en ökad stapelhöjd på 4 mm.

nya asics kayano 30 egenskaper

Resultatet av dessa framsteg är en stabilitetssko som är så anmärkningsvärt bekväm att den överträffar förväntningarna. Omfattande tester utförda av ASICS Institute of Sport Science i Kobe visar på betydande förbättringar av komforten jämfört med föregångaren.

nya asics gel-kayano 30 förbättringar

Testarna var glada över att upptäcka att skon faktiskt blev bekvämare efter långa löprundor, och trotsade det vanliga obehaget som förknippas med stabilitetsskor.

nya asics gel-kayano 30 egenskaper

Det är också enkelt att se att skorna är både mer responsiva, mjukare och bredare bara genom att kolla på sulkonstruktionen. Detta är definitivt en skomodell att hålla koll på om du vill ha stabila och mjuka löparskor för dina dagliga löparrundor!

ASICS tar med denna sko även ett steg längre för att främja hållbarhet och transparens genom att märka skon med den totala mängden CO2e-utsläpp som släpps ut under hela dess livscykel. Detta ger konsumenterna möjlighet att fatta välgrundade köpbeslut genom att ta hänsyn till produktens miljöpåverkan.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att detta är några av de viktigaste nyheterna på Asics Gel-Kayano 30:

  • Uppdaterad mellansula med FlyteFoam Propel-teknik för en mer responsiv och dämpad löpning.
  • Omdesignad ovandel med en mer sömlös konstruktion och förbättrad andningsförmåga.
  • Ny hälkappa för ökat stöd och stabilitet.
  • Uppdaterad yttersula med förbättrad grepp och hållbarhet.

Ny jubileumskollektion av GEL-KAYANO™ 30

Samtidigt har ASICS också lanserat två modeller av jubileumskollektioner av skomodellen GEL-KAYANO™ 30 – en för kvinnor och en för män. Till vänster syns modellen för män och till höger den för kvinnor.

Dessa modeller har samma pris som de skomodeller som finns i den “vanliga” kollektionen.

Var finns GEL-KAYANO™ 30 tillgänglig?

Nu finns alltså GEL-KAYANO™ 30 tillgänglig för försäljning både i många olika nätbutiker, bland annat Runningdirect.se och på asics.com, med ett rekommenderat pris på 1999 kronor.

10 vanliga frågor om ASICS GEL-KAYANO

Vilka är fördelarna med att bära ASICS GEL-KAYANO-skor?

ASICS GEL-KAYANO-skorna är utformade för att ge ett antal fördelar för löpare, inklusive:

– Ökad komfort och stöd
– Minskad pronation
– Förbättrad stötdämpning
– Förbättrad hållbarhet

Vad är historien bakom ASICS GEL-KAYANO?

ASICS GEL-KAYANO släpptes för första gången 1993. Den designades för att vara en högpresterande stabilitetslöpsko för överpronatorer. Skon har uppdaterats och förfinats under åren, men den har alltid behållit sitt rykte om att ge en bekväm, stödjande och hållbar löpning.

Varför är ASICS GEL-KAYANO populära bland löpare?

ASICS GEL-KAYANO är populär bland löpare av flera skäl. Det är en väldämpad och stödjande sko som ger en stabil plattform för överpronatorer. Det är också en slitstark sko som tål det slitage som vanlig löpning innebär.

Vem är ASICS GEL-KAYANO-skorna till för?

ASICS GEL-KAYANO-skor är utformade för löpare som överpronerar. Överpronation är ett tillstånd där foten rullar inåt på ett överdrivet sätt när den belastas. Detta kan orsaka smärta och skador, t.ex. benhinneinflammation och plantar fasciit. ASICS GEL-KAYANO-skor hjälper till att minska pronationen och ger stöd och stabilitet till foten.

Vad är skillnaden mellan ASICS GEL-KAYANO och ASICS GEL-NIMBUS?

ASICS GEL-KAYANO och ASICS GEL-NIMBUS är båda stabilitetslöpskor från ASICS. Det finns dock några viktiga skillnader mellan de två skorna. ASICS GEL-KAYANO är utformad för löpare som överpronerar, medan ASICS GEL-NIMBUS är utformad för neutrala löpare. ASICS GEL-KAYANO har också en mer dämpad mellansula än ASICS GEL-NIMBUS.

Hur vet jag om jag behöver ASICS GEL-KAYANO-skor?

Om du är en löpare som överpronerar kan du behöva ASICS GEL-KAYANO-skor. För att avgöra om du överpronerar kan du få din gång analyserad av en löparexpert. Du kan också leta efter tecken på överpronation, t.ex:

– Smärta i skenben, knän eller fötter
– Ett kollapsat fotvalv
– En tendens att rulla anklarna inåt

Vilket är prisintervallet för ASICS GEL-KAYANO-skor?

Prisintervallet för ASICS GEL-KAYANO-skor varierar beroende återförsäljare. De flesta ASICS GEL-KAYANO-skor kostar dock mellan 1000 och 2000 kronor. Nya Asics Gel-Kayano 30 har ett pris på 1999 kronor.

Var kan jag köpa ASICS GEL-KAYANO-skor?

ASICS GEL-KAYANO-skor finns att köpa i de flesta löparbutiker och online-återförsäljare. Du kan också köpa ASICS GEL-KAYANO-skor direkt från ASICS webbplats.

Hur tar jag hand om mina ASICS GEL-KAYANO-skor?

För att förlänga livslängden på dina ASICS GEL-KAYANO-skor är det viktigt att du tar hand om dem på rätt sätt. Här är några tips:

– Torka av skorna med en fuktig trasa efter varje löprunda.
– Lufttorka skorna helt efter varje löprunda.
– Undvik att förvara skorna i direkt solljus eller värme.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *