New Balance firar Grey Days under hela maj – Hedrar en tidlös signaturfärg och varumärkets arv

New Balance firar grey days

New Balance har utlyst ett månadslångt firande i maj, där man lyfter fram nya och klassiska uttryck för den ikoniska grå färgen. Detta evenemang understryker varumärkets bestående arv och betydelsen av grått i dess historia. Valet av grå färg gjordes med samma precision som alla andra prestandafunktioner när New Balance strävade efter att skapa överlägsna löparskor på 1980-talet.

New Balance har lanserat en rad intressanta löparskor under året. Det började egentligen redan i och med skomodellen Fresh Foam X 1080 v13 som jag hyllat i flera omgångar här på sajten för dess bekvämlighet och utmärkta löparegenskaper. Efter det har man kommit ut med en av de snabbaste löparskorna på marknaden med SuperComp Elite v4 och FuelCell Rebel v4, som är en snarlik modell för vardagliga träningsturer.

Jag kan också rekommendera New Balance Fresh Foam X Hierro V8 som en av de bästa trailskorna just nu. Om du vill ha några av de mest ikoniska av alla sneakers som finns kan jag också rekommendera New Balance – något som jag skrev en hel del om medan jag ännu ägde herrmodesajten Gentlemannaguiden.

Betydelsen av grått

New Balance Grey Days löparskor

Som en återspegling av New Balances självständiga anda stod grå ut på en överfull marknad och kompletterade perfekt de urbana landskapen av betong och asfalt. Med tiden blev grå löparskor en stapelvara, erkända för sin mångsidighet och tidlösa tilltal.

Trots att design och teknik utvecklas är grå fortfarande en symbol för New Balances engagemang för kvalitet och stil.

För att hedra den grå färgen släppte New Balance en kortfilm med titeln “Grey Days” den 10 maj. Filmen är en hyllning till varumärkets betydande inverkan på den globala sneakerskulturen, från sport till streetwear.

Filmen består av sju vinjetter som var och en visar upp en annan aspekt av New Balances historia. Filmen är skapad av det nya imprintet American Haiku och innehåller bidrag från de kreativa cheferna Thom Glover och Daniel Wolfe, Elliott Power, filmfotografen Norm Li, retroanimationer från 1960-talet från Stray London samt stillbilder av Samuel Bradley.

“Den här filmen hyllar inte bara vad grått betyder för oss som varumärke, utan också vad det betyder för New Balance-konsumenterna. Den uppmärksammar subkulturella New Balance-fans som har stått bakom vårt varumärke och den grå färgens emblem i generationer”, säger Chris Davis, Chief Marketing Officer och Senior Vice President of Merchandising på New Balance. “Det belyser också den universella dragningskraften hos grått, som tilltalar människor från alla samhällsskikt, inklusive supermodeller i London, pappor i Ohio och sneakerentusiaster i Tokyo. Grått är en färg för alla, som representerar äkthet, mångsidighet och tidlöshet och för vårt arv vidare in i framtiden.”

Exklusiva produktlanseringar från New Balance i maj 2024

Exklusiva produktlanseringar från New Balance i maj 2024

Under hela maj lanserar New Balance flera exklusiva produkter:

 • 1 maj: Grey Shop
  Grey Shop lanseras i New Balance-butiker och på NewBalance.com och kommer att innehålla nya och befintliga grå modeller från livsstils-, prestanda-, Numeric- och barnsortimenten, inklusive 327, 574, 550 och olika klassiska grå kläder.
 • 17 maj: “Grey Days” WRPD Runner och 1906R
  Dessa specialutgåvor har unika materialblandningar och slitna detaljer som inspirerats av stenens tidlöshet.
 • 20 maj: Fresh Foam X 1080 ‘Grey’
  Denna lansering har mockadetaljer och en klassisk, tonal grå färgskala, vilket ger en kulturarvsinspirerad twist på New Balances främsta löparsko.
 • 23 maj: District Vision x New Balance SC Elite v4
  Detta globala samarbete kommer också att omfatta en rad kläder som belyser fusionen mellan prestanda och stil.
 • 23 maj: KAWHI IV
  Denna toppmoderna basketsko kombinerar högpresterande egenskaper med en sofistikerad design som passar både på planen och på gatan.
 • 24 maj: “Grå” Coco CG1 och Fresh Foam Audazo Numeric
  Specialutgåvan av Coco Gauffs signaturdesign har inslag av hårig mocka och neutrala detaljer, vilket ger en snygg och funktionell look.

Grey Days-kollektionerna kommer att finnas tillgängliga i butiker och på NewBalance.com i maj.

Om New Balance

New Balance har sitt huvudkontor i Boston, MA, och har varit ett oberoende företag sedan 1906. Företaget är dedikerat till att stärka människor genom sport och hantverk för att skapa positiv förändring i samhällen över hela världen.

New Balance har 9.000 anställda globalt och rapporterade en global försäljning på 6,5 miljarder USD år 2023. Varumärket äger fem fabriker för sportskor i New England och en i Flimby, Storbritannien. New Balance MADE U.S. skor innehåller ett inhemskt värde på 70% eller mer och utgör en begränsad del av företagets försäljning i USA.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *