Några tuffa pass inför midsommaren

Innan midsommarfirandet kan börja på allvar passar jag på att ta ut det sista träningsmässigt. Jag började dagen med ett löppass på 7,5 km och efter en kort arbetsdag körde jag ännu intervallträning på spånbana.

Jag vaknade som vanligt tidigt idag. Redan kl. 5.00 var jag på benen, vilket kanske var i tidigaste laget med tanke på att jag var uppe och kollade på största delen av matchen mellan Brasilien och Mexiko innan jag lade mig igår. Med tanke på att jag har hela tre nätter på mig att återhämta mig under midsommarhelgen nöjde jag mig med endast 5 timmar av nattsömn denna gång.

Morgonpasset gick helt hyfsat om man tänker på den inflammation i högra hälsenan som besvärat mig i några dagar. Jag var dock riktigt styv i övriga delar av kroppen efter den långa cykelturen igår kväll och det tog ett bra tag innan kroppen fungerade som den skulle.

Det blev en snabb dusch och frukost innan det var dags för att stämpla in på jobbet. Ovanligt mycket glada människor på jobbet just nu. Något som säkert beror på att en stor del av dem är på väg på semester efter midsommar. Jag har ännu en vecka kvar i jobbet innan jag på allvar kan börja njuta av sommaren.

Det blev en riktigt kort dag i jobbet. Jag skyndade mig därefter iväg till min sambos jobb för att hämta lite parfym eftersom jag ryktesvägen fick höra att de hade en grym rea på gång där.

När jag kom hem skyndade jag mig genast iväg på mitt andra kvalitetspass för veckan. Idag körde jag med hänsyn till min onda hälsena hela intervallpasset på det mjuka underlaget vid Vasklots motionsbana. Med tanke på tiderna på intervallträningen är det inte optimalt att dra dessa på en bana med mjukt underlag med många backar, men idag kändes det betydligt viktigare att spara på benen än att tänka på tiderna.

Jag körde 4 gånger runt den 2,6 km långa motionsbanan i en fart som var aningen under tröskelfart. Tiderna rörde sig mellan 3:40 och 4:10 största delen av intervallerna. Det är svårt att avgöra om det är formen det är fel på eller om det var banan som var tuff, men idag kändes det riktigt tungt. Troligtvis är det en kombination av de två tidigare nämnda faktorerna. Det verkar som att jag ännu är långtifrån återhämtad från maratonloppet för snart tre veckor sedan.

Med tanke på formen kan jag knappast ha några stora förhoppningar om att det halvmaraton som jag skall genomföra i Åbo om drygt en vecka kommer att gå speciellt snabbt. Jag får helt enkelt ta det som ett träningspass i uppbyggnaden för följande maratonlopp. Därför har jag heller inte tänkt köra någon egentligen formtoppning inför loppet, utan jag kommer troligen att köra på som vanligt hela nästa vecka. Tur att vi har mycket annat på schemat i Åbo under vår vistelse där…

Totalt fick jag ihop drygt 18 km löpning under kvällens pass och alltså 25,6 km totalt idag.

Imorgon är det tänkt att jag skall dra ett långpass innan vi beger oss iväg till hemtrakterna för att fira midsommar. Det skall bli riktigt härligt att slappna av i några dagar med god mat och gott sällskap efter flera veckor med fullt program.

PicsArt_1371751136349
Mina fynd på Kicks.
PicsArt_1371751355362
Hemma igen efter ett tufft och regnigt intervallpass.

PicsArt_1371751296930
Fullt krig under kvällens mathandel. Det var inte direkt lätt att ta sig fram med kärran i denna trängsel…

PicsArt_1371751226814
Räcker dessa för hela midsommarhelgen?

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *