Mycket att tänka på just nu…

löpning tips

Det är inte alldeles enkelt att hålla reda på allt som borde göras och i vilken ordning just nu. En viss stress skapar det ju att jag inte ens själv verkar fatta att det nu endast är en halv månad innan jag skall vara ute ur min nuvarande lägenhet.

Idag fick jag i alla fall hyrt ett utrymme där jag skall förvara en del av mina grejor. Jag har också pausat mitt gymkort fram till maj i nästa år. Det som jag funderar på är alltså att kanske komma tillbaka några månader under sommaren och sedan bege mig iväg igen.

Jag har gjort mig av med de flesta möbler och borde därmed inte ha alltför mycket att förflytta till lagerutrymmet, men alltid är det ju mer än man tror. Det som jag har mest respekt för är ändå packningen inför flytten. Allt som jag tar med mig till Malta skall nämligen få plats i ett handbagage + största möjliga bagage man får checka in.

Gymkortet pausat. Får se om man hittar något gym på Malta? Denna sommar har troligen varit den mest aktiva hittills i livet på gymfronten.

Jag som på en resa som är två veckor lång brukar ha problem med att få med mig allt – med precis samma packningsutrymme tillgängligt. Nå, nu har jag inte riktigt några alternativ. Visst skulle det finnas möjlighet att skicka grejer med skild container, men i detta skede vill jag göra allt så okomplicerat som möjligt och resa lätt. Jag vill ha friheten att byta plats i Malta och till och med ort om så skulle krävas.

Lätt är det alltså inte att minnas allt som borde göras, samtidigt som man faktiskt har ett företag att sköta. Det finns både fördelar och nackdelar med att allt ligger i ens egna händer. Fördelen är såklart att jag får göra allt i den ordning jag vill och när man vill, nackdelen är den nämnda – jag har kanske en lite väl avslappnad attityd till allt just nu.

Helt säkert är i alla fall att jag kommer att glömma något viktigt. I dessa situationer får man då hoppas att det går att fixa i efterhand.

Ja, förresten. Jag är ju också löpare. De senaste veckorna har jag faktiskt kört på riktigt bra. Med undantag från torsdagens vilda fest under Konstens Natt då jag behagade komma hem strax innan kl. 6 på morgonen. Att detta sliter på träningen är inte så svårt att gissa sig fram till.

Såhär brukar det se ut när jag påbörjar min jobbdag på balkongen kl. 6 på morgonen. Nu såg det också ut såhär när jag kom hem från utekvällen på fredag morgon. Nå, man skall avsluta Vasa-vistelsen med stil. 🙂

Följaktligen blev det också vilodag på fredag, men på lördag var jag faktiskt igång med ett långpass igen. Nedan kommer ett exempel från förra veckan hur träningen sett ut den senaste tiden.

Träningen förra veckan:

Måndag 5.8:

60 min. styrka + 15 km lugnt.

Tisdag 6.8:

Intervaller 4×4 km i 3:50-3:55 min./km per intervall (totalt 20 km) + 60 min. styrka efteråt.

Onsdag 7.8:

60 min. styrka och 10 km lugnt.

Torsdag 8.8:

Tempopass 15 km med ökning från 4:10-3:40. Snittfart 3:54 min./km. (totalt 20 km)

Fredag 9.8:

Vila

Lördag 10.8:

30 km långpass, snittfart 4:29 min./km.

Söndag 11.8:

60 min. styrka + 15 km lugnt.

Totalt 110 km löpning och ca. 13,5 h träning.

Det som känns speciellt bra just nu är att jag känner mig väldigt stark och stabil i kroppen tack vare all styrketräning. Just denna vecka blev det inte så mycket, men vanligen har jag kört styrka 5-6 gånger i veckan. Det verkar att underlätta en hel del i löptekniken. Nackdelen med att pumpa med alltför tunga vikter är att jag säkert ligger 5-8 kg över matchvikt just nu. Men löpmässigt känner jag faktiskt inte alltför stor skillnad mot hur det varit tidigare.

Från lördagens långpass där både ben och lungor överraskade mig positivt. Bra känsla hela vägen och jag kunde säkert ha kört betydligt hårdare om jag inte varit så försiktig.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *