Morgonens träningspass

Jag fortsatte på gårdagens tema och genomförde ett alternativt pass även nu på morgonen. Totalt 60 min. och 15,2 km blev det på crosstrainern. 

En av de absolut största fördelarna med semesterdagar är att man kan påbörja sitt morgonpass lite senare än vanligt. Även om jag är en riktig morgonmänniska tycker även jag att det är lite väl tidigt att påbörja sitt morgonpass redan halv 6-tiden på vardagar. Nu kunde jag påbörja min morgonträning kl. 7.00 vilket är en helt perfekt tidpunkt eftersom jag då hinner äta morgonmål i lugn och ro innan träningspasset.

Även om jag drog gårdagens alternativa intervallpass  riktigt tufft sparade jag inte på krutet nu på morgonen heller. Jag började de tre första kilometrarna lugnt men efter detta började jag hårdköra igen. Tempot var dock som helhet mycket lugnare än igår, men hårt för att vara ett återhämtande pass.

Mitt största problem när jag kör alternativt är att jag har problem att få rätt “perioderisering” i träningen. Det blir alltför intensivt och hårt utan de lugna träningspassen som hör till en träningsvecka. Jag upplever att många som kör dessa typ av pass ofta i gymmet lider av samma problem, vilket leder till att de lätt kan få problem med överträning och utmattningssymptom.

Jag har just sänt iväg min bil på service och nu blir det så småningom att fara till stan på lunch och sedan på veckoslutshandel. Någon gång under dagen hoppas jag även att få besked av läkaren angående mitt ben så att jag vet hur jag ska lägga upp närmaste tidens träning. Dessutom hänger dagens andra träningspass på resultatet av röntgenbilderna. Ifall det inte är någon fraktur blir det en lugn länk med lite styrka på eftermiddag.

crosstrainer
Bekant miljö just nu

massagestol
Lite belöning efter träningspasset

Toffe vaktar
Toffe vaktar vårt hem

Följ min blogg med Bloglovin

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *