Alternativt intervallpass

I väntan på läkarens svar på gårdagens röntgen gjorde jag beslutet att dra dagens intervallpass i form av alternativ träning. Det blev totalt 1 1/2 timme, eller 45 minuter spinning och 45 minuter på crosstrainern.

Idag hade jag min första träff med den fysioterapeut som jag fick remiss till via läkaren igår. Jag blev mycket positivt överraskad över den kunskap om löprelaterade skador som ifrågavarande fysioterapeut har. Jag fick intrycket att han fann vad som ligger bakom mina problem i mitt högra ben för tillfället. Det gjorde mig förhoppningsfull att det inte rör sig om någon stressfraktur i mitt ben. Åtminstone släppte spänningarna rejält efter att han masserade lite i vaden och benet kändes bättre än vad det gjort på många veckor. Jag låter dock bli att vara alltför positiv ännu, eftersom läkaren ännu inte givit något definitivt besked angående gårdagens röntgen.

Dagens träning började alltså med 45 minuter spinning där jag drog intervaller med 5 minuter hårt och 1-2 minuter lugnare emellan. Totalt blev det 6×5 min. intervaller på spinningcykeln.

Efter detta drog jag ännu 45 minuter på crosstrainern i jämnhårt tempo. Den totala kilometermängden visade 17 km på dessa 45 minuter på crosstrainern. Jag är mycket nöjd med det alternativa intervallpass som jag drog idag med tanke på att jag annars sällan brukar hitta motivationen att dra denna typ av träning så pass hårt som jag gjorde idag.

Nu får jag hålla tummarna att läkaren har positiva besked angående mitt ben imorgon. I så fall återupptar jag troligen löpträningen redan på eftermiddagen imorgon.

intervallpass i gym
Dagens outfit och min gigantiska Samsung Galaxy Note II 🙂

Join the Conversation

2 Comments

 1. says: Heidi (hejdi.blogspot.com)

  Kul att du kom dig till en fysioterapeut som vet vad han gör! Imponerad av dina alternativa träning, 5min på crosstrainern brukar räcka för att jag ska uttråkning!

  1. says: Bennysjo

   Ja, jag tror nog att jag besökt mer eller mindre varje massör och fysioterapeut som finns i stan eftersom jag även spelat fotboll tidigare. Som löpare måste jag nog säga att denna verkar vara den som vet mest om löparspecifika skador av de jag besökt.

   Jag är heller inget fan av alternativ träning och 5 min. skulle nog räcka för mig också, men i jämförelse med vattenlöpning känns crosstrainern som paradiset 🙂

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *