Med morgonpass som beroende

Idag likt resten av dagarna denna vecka hade jag tänkt sova ut. Jag vaknade dock redan kl. 5.00 helt utvilad och beslöt mig för att bege mig iväg på en morgonpromenad. Det är något mysigt och smått beroendeframkallande över de här morgonpromenaderna. Jag föredrar t.o.m. att promenera framför att springa på morgonen, men framförallt tycker jag om att röra på mig innan frukosten oavsett vilken typ av motionsform det sedan är frågan om. Nu har vi dessutom blivit bortskämda med en riktigt fin höst och därför känns det extra skönt att vara ute på både kvälls- och morgonpromenader.

PicsArt_1378356407787
Tidig morgon.

Jag vet inte hur mycket jag har avslöjat om mina planer för löpningen för resten av säsongen. Jag har ju halvmaraton i Vasa på lördag och sedan Berlin Marathon 29.9. Efter detta har jag faktiskt tänkt avsluta säsongen. Det kan tyckas lite tidigt att avsluta säsongen redan i september, speciellt med tanke på att jag var skadad ända fram till slutet av april. Jag känner ändå att denna säsong innehållit så otroligt många nya lärdomar om hur kroppen reagerar vid hård träning att jag känner att jag behöver ta en liten paus för att smälta alla intryck och ladda om för en ny säsong. Troligen blir det då frågan om en målmedveten träning som påbörjas först vid årsskiftet.

Att det finns mycket annat jag vill hinna med innan årsskiftet har även en hel del med saken att göra. Utan att närmare gå in på dessa planer kan man konstatera att det lämnar väldigt lite tid över för andra aktiviteter ifall man vid sidan om jobbet skall träna 1-2 pass om dagen. Det betyder inte att jag på något sätt skulle pruta på mina framtida målsättningar gällande maratonlöpningen, utan jag vill bara se till att göra alla de saker jag gör ordentligt och helhjärtat oavsett om det sedan handlar om träning, jobb eller andra fritidsintressen. Tiden och orken räcker helt enkelt inte till för att fokusera på alltför många saker i taget.

Nu skall jag dock fokusera på löpningen ännu en månad och näst i tur står ett kort löppass ännu ikväll. Då förhoppningsvis med inslag av några kilometer i tävlingsfart.

PicsArt_1378356687539
Jag vaknade utan hjälp av väckarklockan kl. 5.00 och var iväg på morgonpromenaden 5.30.

PicsArt_1378356347522
Ett tydligt hösttecken är alla studerande i “halare” som man möter på under sina morgonpass. Jag tror dock inte att deras tidiga vanor beror på en iver att komma igång med dagen. 🙂

PicsArt_1378356847030
Det är också riktigt mysigt med sena kvällspromenader när vädret är som det är just nu. Tills idag har det utlovats +22 grader i Vasa!

Tags from the story
, ,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *