Mat och träning i massor

Jag antar att det tar ett tag att vänja kroppen vid ett liv utan kolhydrater. Även om jag inte gjort mycket annat än ätit under början av veckan är jag ständigt hungrig. Mitt största misstag igår var att jag glömde att packa ner extra mat till jobbet, vilket gjorde att jag blev aningen svag på eftermiddagen. Jag orkade ändå genomföra mina två pass för dagen, med totalt 23,5 km löpning. Nu på morgonen blev det ett löppass på 8,5 km.

på väg
På väg till morgonpasset vid simhallen igår.

Igår vaknade jag halv sex och kokade genast upp fyra ägg och åt sedan två av dessa med linser, spenat och kaffe. Sedan gav jag mig ut på ett löppass på 6 km till simhallen. Där körde jag vattenlöpning i 30 minuter (500 meter). Efter träningspasset blev det ännu lite mer linser, bönor och två ägg innan det var dags att bege sig till jobbet.

Till skillnad från hur jag vanligtvis brukar äta under mina luncher på vardagarna lämnade jag igår bort riset vid vårt besök till Chili & Lime. Även om det blev en rejäl portion med fisk, kyckling, grönsaker och sallad märkte jag att kroppen behöver betydligt mer mat nu när jag inte fyller den med kolhydrater i form av stärkelse. Då jag glömt att packa ner extra mat till eftermiddagen märkte jag att energin inte riktigt räckte för hela jobbdagen och till följd av detta blev jag aningen svag i kroppen innan jag slapp hem och ladda i mig mat igen.

På kvällen blev det ännu ett löppass på 17,5 km samt styrketräning vid Wasa Sports Club. Totalt fick jag alltså ihop 23,5 km löpning och 500 meter vattenlöpning igår.

Nu på morgonen vaknade jag redan kl. 5.00 och begav mig ut på ett löppass på tom mage kl. 5.15. Det är rätt mysigt just nu att vara ute den tiden på dygnet. Speciellt när man vet att solen är på väg upp och att det kommer att bli en varm dag. Helst av allt skulle man ju bara springa i flera timmar under sådana förhållanden för att få samma upplevelse som i fredags. Nu var jag tillbaka redan solen innan solen hunnit upp på allvar. Det blev totalt 8,5 km löpning nu på morgonen.

Jag kände mig aningen trög och trött i benen både under mitt kvällspass igår och under morgonpasset idag. Men med tanke på att jag har intervaller på schemat ikväll är det bra att få igång blodtillförseln med några lätta löppass för att försnabba återhämtningen.

morgonmål linser, ägg, kaffe
Min frukost innan morgonpasset igår, bestående av linser, ägg och kaffe. Vill man inte proppa i sig BCAA i tablettform är linser en utmärkt ersättande proteinkälla, rik i synnerhet på de grenade aminosyrorna isoleucin och lysin. Till dessa ämnens främsta fördelar sägs vara att de bidrar till att reparera musklerna.

morgonmål spenat, ägg, linser
Ännu lite mer linser, bönor och spenat efter morgonträningen igår.

chile & lime
Gårdagens lunch vid Chili & Lime.

kvällsmål
Det hör väl inte till vanligheterna att jag står och steker kalkon och grönsaker kl. 21 på vardagar. Men vad gör man väl inte för sin diet…

klocka morgon
Tidig väckning idag.
gryning
På gränsen till mörkt när jag kom mig iväg.

morgonsol
Jag skulle gärna ha njutit ännu längre av det vackra vädret nu på morgonen.

morgonsmoothie
Efter träningspasset nu på morgonen avnjöt jag en riktigt god smoothie. Kokosoljan var en starkt bidragande orsak till smakupplevelsen. Det var min sambo som testat sig fram och bidrog med receptet.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *