Långpass runt Sundom

Den lugna veckan fortsatte idag med ett långpass på 30 km. Eftersom hela veckans träning skall köras i ett lugnt tempo för att benen skall få sin återhämtning var även dagens långpass riktigt lugnt. Lite utmaningar erbjöd dock det tunga underlaget med snöfall och dåligt plogade vägar och passet blev därför lite tyngre än planerat.

Vi hade som vanligt på lördagarna en hyfsat tidig avfärd idag. Halv 9 var vi iväg och sprang iväg med riktning mot Sundom. Plogbilen hade kört upp all snö på cykelbanan och under första halvan av långpasset var det därför löpning i djupsnö. Inte de perfekta förutsättningarna för lugnt och gemytligt långpass direkt. Pulsen var därför också onödigt hög med beaktande av det lugna tempot.

På hemvägen hade plogbilarna hunnit fram och vi kunde därför springa de sista 10 kilometerna på mer normalt underlag. Därför kunde vi också höja tempot till 4:30-4:50 min./km, utan att det kändes alltför ansträngande.

Sammanfattningsvis kan man väl ändå säga att det kändes rätt bra idag. Efter de senaste veckornas hårdkörning började jag få lite känningar i ljumskarna. Besvären har fortsatt denna vecka trots att jag kört i ett lugnt tempo. Idag kändes det dock bättre och jag kunde springa smärtfritt nästan hela passet. Förhoppningsvis har den lugna veckan nu äntligen gett resultat.

Långpass 8.2.2014 färdkost

Dagens färdkost. Lite nya sorter denna gång.

Långpass 8.2.2014 snömodd

Inget drömunderlag för löparen. Plogbilen hade kört upp all snö på cykelbanan.

Långpass 8.2.2014 meteoria

Framme i Sundom och en sväng via Meteoria-slätten.

Långpass 8.2.2014 jupiter 2

Mini-Jupiter.

Långpass 8.2.2014 Joso

Syrran på språng i Sundom.

Långpass 8.2.2014 träningsdata

Sammanfattning av passet. Snittfarten blev rätt bra till slut tack vare vår hårda avslutning då vi höll en fart på mellan 4:30-4:50 min./km de sista 10 kilometerna. I övrigt gjorde snölöpningen farten rätt långsam.

Långpass 8.2.2014 effekt

Effekten på passet. Pulsen var onödigt hög på grund av underlaget.

långpass 8.2.2014 dricka

Lite dricka efter löppasset. Jag glömmer tyvärr alltför ofta att äta efter långpassen. Efter denna typ av långsamma långpass är inte problemet att jag inte skulle få ner mat, utan jag är helt enkelt så törstig att jag glömmer bort att jag även behöver fast föda.

Långpass 8.2.2014 matchen

Dagens höjdpunkt i Premier League visade sig bli en riktig besvikelse då mitt favoritlag Arsenal låg under med 4-0 redan efter 20 minuter. Tyvärr tror jag att detta är början på en period av nedgång för mitt favoritlag. Detta säger jag inte endast på basen av dagens resultat, utan jag tycker inte att de offensiva krafterna är tillräckliga för att Arsenal skall kunna vara med och fajtas om titeln ända till slutet av säsongen. Med Walcott och Ramsey skadade skulle det absolut ha behövts några nyförvärv i januari…

Långpass 8.2.2014 uppflyttningJag får trösta mig med att det går desto bättre i Fifa14 just nu. Uppflyttning till 4:an igår. 🙂

Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *