Långpass 40 km

Då var det längsta av mina långpass inför Berlin Marathon genomfört. Det blev totalt 40 km på 3:09, vilket är en helt ok fart med tanke på att jag tog det riktigt lugnt och försiktigt första halvan av mitt pass.

Långpass 24.8

Precis som jag nämnde imorse försökte jag verkligen att lyssna på min förnuftiga sida under dagens långpass. Därför gick jag även ut riktigt lugnt under dagens långpass.

Varför denna försiktighet? Jo, därför att jag är väldigt rädd för att bli skadad nu när jag byggt upp en så bra grund inför Berlin Marathon och redan ligger på nästan 150 löpta kilometer denna vecka. Att köra alltför nära sin maxkapacitet på såhär långa träningspass gör att man riskerar att bryta ner kroppen istället för att bygga upp den inför kommande utamaningar.

De första 10 kilometrarna körde jag därför i uppvärmningstempo på över 5:00 min./km. Efter att jag började känna mig varm och mjuk i kroppen ökade jag tempot. Följande 10 km började jag redan komma ner i 4:40 min./km. Mellan 20 och 30 km var jag nere i under 4:30 min./km.

Under detta pass hade jag varken något ätbart eller drickbart med mig. Därför var jag aningen konfunderad att jag kände mig så pigg ännu vid 30-kilometers markeringen och jag ökade därför tempot till under 4:10 min./km. Det skulle dock visa sig vara ett misstag. Jag hann bara förundra mig över den uteblivna “väggen” vid 34 km innan den slog till med full kraft vid 35 km.

Sträckan mellan 35 och 40 km blev därför en återgång till det tempo jag började mitt långpass i, med tider en bra bit över 5:00 min./km. Vid det stadiet hade även magen slagit lös med två stycken skogsbesök som resultat.

När jag avslutade passet vid 40 km hade klockan redan hunnit rinna iväg till 3:09, vilket inte är så illa med tanke på att det är ett träningspass. Det är dock en bra bit från vad jag annars brukar dra mina 40 kilometers långpass på. I våras drog jag ju samma sträcka på 2:56.

Nu skall jag inte stirra mig blind på tiden. Den var ändå rätt bra med tanke på att jag körde så lugnt under detta första partiet. Med tanke på att jag dessutom gick in så rejält i väggen under de sista 5 kilometerna pga. otillräcklig tankning, känns tiden helt ok.

Resultat långpass 24.8
Resultat från mitt långpass idag.

PicsArt_1377344166675
Vikt före och efter långpasset. Det är helt otroligt hur vikten kan pendla mellan måltiderna. Innan mitt frossande i pasta, bröd och öl samt min rikliga frukost imorse var jag nere på 66,5 kg som lägst. Innan långpasset var min vikt nästan uppe i 71 kg, medan vikten efter långpasset var 67,1 kg.

PicsArt_1377343909912
Återhämtning genast efter långpasset.

Laget Fantasy PL gameweek 2
Mitt lag i andra omgången av Fantasy Premier League. Jag fixade ihop det strax innan deadline när jag kommit hem från mitt långpass.

PicsArt_1377345943777
Nu blir det fotboll för hela slanten. Giroud gjorde just 1-0 till Arsenal. Yes!!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *