Långpass 37 km

Detta veckoslut är jag äntligen helt utan program. Jag säger äntligen eftersom veckosluten är de enda tillfällen då jag kan vila ut riktigt ordentligt när jag tränar så hårt som jag gör för tillfället. Förra veckoslutet var en riktig höjdare, men det har nog märkts under jobbveckan och även på träningspassen denna vecka att jag inte fick vila ut ordentligt förra veckoslutet. Detta veckoslut är de enda egentliga programpunkterna mina träningspass. Idag stod ett långpass på 37 km på schemat.

långpass 17.8 karta

Genast efter förra veckans långsamma långpass planerade jag att börja köra i en lite hårdare fart från och med dagens långkörare. Jag gjorde dock lite ändringar i planerna igår kväll och beslutade mig för att ännu idag prioritera fettförbränning och långkörning istället för fart. Istället har jag tänkt köra mer fart i form av långintervaller imorgon och för att det skall vara möjligt krävs det hyfsat pigga ben för att inte öka skaderisken alltför mycket. Det går naturligtvis inte helt att gardera sig mot skador, men ifall man kör två alltför hårda pass dagarna efter varandra ökar risken avsevärt.

Jag började därför riktigt lugnt under dagens långpass med farter en bra bit över 5:00 min./km. Jag ökade vartefter och mellan 10-20 km körde jag på farter mellan 4:10-4:20 min./km. Jag lugnade ner mig igen mellan 20-30 km och körde sedan de sista 7 kilometerna hårdare igen. Vid denna tidpunkt började jag dock känna mig rätt kraftlös eftersom jag varken åt eller drack under långpasset. Därför blev inte farten hårdare än mellan 4:30-4:40 min./km.

Nästa veckoslut hade jag tänkt köra mitt längsta långpass inför Berlin. Då är planen att köra 40 km med farter på ner mot maratonfart under vissa partier av sträckan. Imorgon har jag tänkt köra veckans sista träningspass i form av långintervaller och sedan styrketräning och vattenlöpning på detta.

långpass 17.8 resultat
Dagens långpass i siffror.

fantasy premier league lag
Det tog på tok för länge på morgonen att sammanställa mitt Fantasy Premier League lag inför första omgången och jag kom mig iväg först halv 12 på mitt långpass. Är väl inte 100 % nöjd med poängen hittills, kanske främst eftersom jag laborerade med både Mignolet och Whittaker i öppningselvan innan jag bestämde mig. Den förstnämnda höll nollan och räddade en straff medan den andra hade 1+1 som försvarare…
PicsArt_1376762980307
Genast efter långpasset blev det en öl och sardiner (!).

PicsArt_1376763109805
Jag bänkade mig genast för att kolla marathonloppet i friidrotts-VM.

PicsArt_1376763171452
Ölsugen hund.

PicsArt_1376763278151
Trött hund.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *