Långlänk 32 km

Dagens träningspass var en långlänk på 32 km som drogs på ungefär 2:40, vilket kan betraktas som ett rätt lugnt tempo i sin helhet. Detta även om vi tidvis var ner och nosade på tider kring 4:30/km. 

Jag hade planer på att börja nöta in min maratonfart under en del av mitt långpass idag, men fick rätt snabbt konstatera att det inte var någon idé att genomföra ett sådant pass idag. Dagsformen var helt enkelt för dålig för att köra ett långpass i tävlingsfart idag. Troligen har jag en förkylning på väg eftersom jag sov rätt dåligt i natt och vaknade med lite ont i halsen.

Speciellt i begynnelseskedet är det nästan omöjligt att veta om man är på väg att bli ordentligt sjuk eller om det endast är falskt alarm. Därför brukar jag sällan vila innan jag vet att jag verkligen är sjuk. Något kan jag dock konstatera att jag har eftersom jag sällan känner mig så kraftlös som idag under träning. Jag skulle inte vara helt förvånad om jag fick något efter måndagens festande. Av någon anledning är jag som mest mottaglig för sjukdomar genast efter en ordentlig fest. Som tur blir det inte många fester per år nuförtiden.

Även om farten inte riktigt blev vad jag hoppades på känns det ändå riktigt skönt att ha genomfört sitt långpass för veckan. När jag räknar ihop veckans träning hittills kan man konstatera att det kilometermässigt ser riktigt bra ut. Totalt har jag fått ihop 109 km hittills denna vecka om man räknar mina kilometrar på crosstrainern så att det motsvarar samma mängd kilometrar som löpning. Det tycker jag att man kan göra i detta fall eftersom jag körde största delen av passen så lik vanlig löpning som möjligt, utan desto mer stöd för händerna. Löpspecifikt ger det inte lika mycket, men träningsmässigt är det riktigt bra genomkörare.

Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *