Kvällens intervaller på löpband

Kvällens intervallpass på löpband i Wasa Sports Club var en riktig tuff genomkörare med totalt 19,7 km löpning. Intervallerna genomfördes i följande km-serier 3-1-1-1-3-1-1-1 km, alltså en 3 kilometersintervall följt av tre stycken intervaller på 1 km. Detta genomfördes alltså två varv, vilket således blev 12 km intervallöpning totalt.

Jag började passet med lite löparspecifik styrketräning med balans- och bålövningar innan jag påbörjade min löpträning. Där började jag med 3 km uppvärmning i ett lugn tempo på runt 5 min./km. Därefter gjorde jag mitt första intervallpass på 3 km i ett tempo runt 3:50/km där hela 3 kilometers intervallen landade någonstans vid 11:30. Därefter ställde jag in löparmattan på 2 procents lutning och gjorde tre stycken en kilometersintervaller i följande km-tempo; 3:40-3:30-3:19.

Följande serie gjorde jag sedan med följande tider: 11:15-3:30-3-25-3:19. Därefter avslutade jag passet med en två kilometers nedjoggning. Ett riktigt tufft pass med andra ord.

Nu skall jag försöka varva ner lite för att så småningom kunna få tag i lite sömn. Jag är dock inte så hoppfull att detta skall lyckas så bra med tanke på att jag var alltför sent igång med min träning idag. Jag påbörjade träningen först halv sju idag och avslutade den först halv tio, vilket innebär att jag var hemma först tio-tiden idag. Efter ett såhär tungt pass såpass sent på kvällen brukar jag ha vissa problem att varva ner. Hoppas detta inte gäller idag.

2013-01-018

Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *