På torsdag kommer nya Nike Alphafly 3 ut på marknaden igen – Läs om mina erfarenheter av skon såhär långt

Nike Alphafly 3 släpp

Nike Alphafly 3 är en av de mest uppmärksammade löparskorna i världen. Något som inte är så märkligt eftersom det var dessa som Melvin Kiptum använde när han slog världsrekordet i Chicago Marathon 2023 redan innan de lanserats för allmänheten. När de väl kom ut i en första lansering i januari sålde de slut på endast några minuter (om inte snabbare) och det var nästan omöjligt att få tag på ett par via Nikes officiella hemsida. Nu lanseras Nike Alphafly 3 återigen i en ny färg och denna gång kommer sannolikt antalet som säljs att vara betydligt större.

Jag var en av de lyckliga som lyckades få tag på ett par av den första modellen i vit färg. Det var via en återförsäljare här på Malta som jag fick tag på ett par. Det har alltså varit möjligt att få tag på Alphafly 3 även via andra än Nikes officiella hemsida – även om också det krävt en del tur.

När kommer Nike Alphafly 3 ut på marknaden igen?

När kommer Nike Alphafly 3 ut på marknaden igen?

Nike Alphafly 3 kommer att lanseras på Nikes hemsida igen torsdagen den 7 mars 2024 kl. 9:00. Det innebär alltså att det kan vara en bra idé att sitta framför datorna exakt vid den tidpunkten om du vill få tag på ett par i din storlek.

Mina erfarenheter av Nike Alphafly 3

nike alphafly 3 recension

Jag har använt mig av Nike Alphafly 3 sedan slutet av januari och har därmed en hel del erfarenhet av hur dessa känns vid löpning. Är dessa värda sitt pris och hur är Nike Alphafly 3 jämfört med den föregående modellen Nike Alphafly 2?

Med tanke på att skorna har ett pris på 3749 kronor är det många som säkert tvekar inför att köpa ett par.

Nike Alphafly 3 vs. Nike Alphafly 2

Nike Alphafly 3 vs. Nike Alphafly 2

Enligt min uppfattning är det Nike Alphafly 3 en klar uppgradering i jämförelse med den tidigare modellen Nike Alphafly 2. Det märker du redan när du sätter fötterna i skorna och går i skorna.

De har en otrolig “bounce” och energiåtergivningen i löpningen är den klart bästa jag någonsin upplevt i ett par löparskor tidigare. De känns definitivt snabbare än föregående modell på alla sätt och vis.

Det som jag ställer mig frågande till är dock hållbarheten. De känns aningen skörare än Alphafly 2 – en sko som jag i flera omgångar tidigare berömt för deras livslängd. Jag har använt Alphafly 2 i över 1000 km redan och de behåller ännu sina egenskaper på ett imponerande sätt. Sulan är tillverkad i ett mycket tåligt gummimaterial och även greppet är riktigt bra.

Ytterligare en sak som jag gillar med Nike Alphafly 2 är att överdelen är hållbar och i jämförelse med den allra första modellen har dessa inte slitits ut i tårna.

Det är på dessa punkter man kan ställa sig lite frågande gällande Nike Alphafly 3. Om du vill ha en av de snabbaste löparskorna på marknaden är Alphafly 3 ett säkert val, men det kan tänkas att detta är ett par som du gör klokt i att spara främst för tävlingar.

De har nämligen en aningen skörare yttersula är Alphafly 2 och det känns även som det finns en risk för att de förlorar sin bounce snabbare än föregångaren. Detta återstår dock att se eftersom jag endast kört runt 250 km i skorna ännu, så det kan tänkas att de överraskar positivt även gällande hållbarheten.

Du kan läsa mer om alla egenskaperna på nya Nike Alphafly 3 i ett skilt inlägg som jag publicerat.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *