Distanspass 31km

Idag var det dags för veckans distanspass och totalt blev det 31 km löpning på 2:30, vilket är ett rätt lugnt tempo med en medelhastighet på strax under 5 min./km. När jag sneglade på min gps märkte jag att vi höll ett rätt ojämnt tempo där vi skiftade mellan 4:30-5:05 tempo beroende på diskussionsämne. Ofta är det ju så att man glömmer bort tempot och omedvetet ökar när man pratar om ämnen som engagerar.

Det kändes rätt bra idag även om det de sista 5 kilometrarna kändes att det är flera månader sedan jag haft länkar på över 30 km. Dessa långa och lugna länkar är dock utmärkta med tanke på maraton eftersom de lär upp kroppen att använda fett som bränsle när kolhydratförråden tagit slut.

Totalt ligger jag på 82,5 km löpning hittills denna vecka så totalmängden denna vecka lär landa någonstans mellan 96-97 km efter morgondagens träning. En utmärkt mängd med tanke på årstiden.

Nu blir det att påbörja med flyttandet av de sista grejorna som finns i gamla lägenheten. Förhoppningsvis är vi klara med det mesta till 17-tiden eftersom en hel drös med Premier League matcher börjar då. I kväll blir det dessutom att inviga nya bastun.

Imorgon skall jag försöka sikta på att för första gången denna vecka sova ut ordentligt. Jag har legat på en sömnmängd på mellan 5 och 6 timmar varje natt denna vecka, vilket naturligtvis är alltför lite med tanke på träningsmängden. Idag steg jag upp kl. 6:45 och var iväg på länk kl. 8.00. Om jag bara kunde lära mig att gå och lägga mig i tid finns det inget bättre än att vara igång tidigt på lördagar. Har bara så otroligt svårt att släpa mig i säng när Modern Family kommer på tv:n, även om jag såg samma avsnitt för en vecka sedan på dvd..

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *