Kaseinbrownie

I detta inlägg skall jag tipsa om en riktig proteinbomb som jag ibland brukar göra, nämligen kaseinbrownie . Kasein är ett protein som absorberas betydligt långsammare av kroppen än t.ex. vassle och lämpar sig därför utmärkt innan läggdags ifall man vill undvika att musklerna bryts ner under natten. Kasein lämpar sig inte direkt efter träning, eftersom kroppen då behöver ett mer lättillgängligt protein för att försnabba återhämtningen.

PicsArt_1365749066526_20130412094509155

Det är kanske ännu viktigare för kroppsbyggare, men även efter riktigt tuffa pass på kvällen kan det vara bra att se till att kroppen inte kroppen bryts ner i alltför hög grad. Jag försöker dock att undvika alltför hög konsumtion av kasein då jag inte siktar på att bygga upp några muskler. Framförallt inte nu när jag börjar närma mig säsong.

För personer som vill gå ner i vikt kan kasein även ha flera positiva effekter eftersom den håller en mätt länge då det bryts ner långsamt. I fredags var jag mätt ännu vid lunchtid efter att ha ätit denna brownie i samband med frukosten.

Jag hittade receptet på kaseinbrownie på denna blogg och har experimenterat mig fram lite för att få fram den smak som jag gillar. Kasein visade sig vara rätt svårt att få tag på här i Vasa, men på nätet är det i alla fall inga problem att få tag på detta protein. Nedan är receptet på den kaseinbrownie som jag gjort den senaste tiden.

1 dl kasein

1 dl vatten

1 msk kokosmjöl

1 tsk bakpulver

1 msk kakao

Jag blandar ingredienserna i en djup tallrik och värmer blandningen i en och en halv minut på låg värme. Till detta går det bra att lägga till kvarg, grynost, grädde eller bär. Jag har den senaste tiden ätit den med vaniljkvarg och bär. Riktigt gott måste jag säga.

PicsArt_1365749467870_20130412095138176
Några av ingridienserna till Kaseinbrownien

Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *