Hoka Torekov-Båstad rivstartar Trailsäsongen med elitfyllt startfält

Hoka Torekov-Båstad rivstartar Trailsäsongen med elitfyllt startfält

Det är inte endast i landsvägslöpning och adidas Adizero Running Tour som lördagen markerar starten på tävlingssäsongen. Även traillöpare har ett intressant veckoslut att se fram emot. När startskottet för Hoka Torekov-Båstad ljuder den 23 mars markerar det början på årets trailsäsong. Med ett deltagarantal på maxkapaciteten 1 500 löpare, har tävlingen redan skapat rubriker som en av de mest eftertraktade i Sverige.

Eliten inom svensk traillöpning samlas i Torekov-Båstad

Med ett fullbokat lopp sedan december och en prispott på 50 000 kronor, har evenemanget lockat en bred skara elitlöpare.

Vi vågar säga att vi har det starkaste startfältet någonsin i ett svenskt traillopp. Det är fantastiskt att se tillströmningen av elitlöpare i startlistan, alla de bästa vill vara med och möta varandra, säger Elisabeth Hansson i tävlingsledningen.

Eliten inom svensk traillöpning samlas i Torekov-Båstad
Fjolårsvinnaren på damsidan i Torekov-Båstad Ida Robsahm

Bland favoriterna på damsidan återfinns Ida Nilsson, fjolårsvinnaren Ida Robsahm, samt JVM-medaljörerna i skyrunning Erika och Lisa Åkesson, EM-tvåan i skyrunning Louise Jernberg, Johanna Gelfgren och Karin Spjuth som var tvåa respektive trea ifjol, världsmästaren i swimrun Amanda Nilsson, med flera. 

Eliten inom svensk traillöpning samlas i Torekov-Båstad
Fjolårsvinnaren i herrklassen 2023, Fredrik Bakkman.

På herrsidan är Fredrik Bakkman med för att försvara sin seger, utmanad bland annat av elitorienterarna Gustav Runefors och Erik Herne. Även Oscar Claesson är en het utmanare tillsammans med förra årets tvåa och trea – Jonathan Fridolfsson och Linus Hultegård.

Premiär för Outnorth Trailtour

outnorth trail tour 2024

Utöver det individuella loppet är Hoka Torekov-Båstad också den första deltävlingen i den nyinstiftade Outnorth Trailtour. Med nya åldersklasser och en teamtävling ser Hansson en växande entusiasm för touren.

Allt fler löpare får upp ögonen för trailtouren, inte minst genom teamtävlingen. Vi tror också att de nya åldersklasserna K/M22, K/M40 och K/M50 kommer att bredda intresset ytterligare bland traillöparna. Teamen som tillkommer är i många fall elitteam med ambitioner att vara med och slåss om totalsegern. Men glädjande är också att många motionärer bildar team.

Detaljer om tävlingsdagen

Tävlingen sträcker sig över 21 km från Torekov till Båstad, med start klockan 10.00 på lördag den 23 mars och förväntad första målgång runt 11.18. För de som inte kan närvara erbjuds uppdateringar via live-resultat och sociala medier, vilket gör det möjligt för fans att följa loppet i realtid.

Läs också: Bästa skor för traillöpning just nu

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *