Nu kör adidas Adizero Running Tour igång – Markerar starten på tävlingssäsongen

adidas adizero running tour 2024

Ifjol lanserades ett nytt koncept med adidas Adizero Running Tour som ett samarbete mellan Marathongruppen och adidas. Denna tävlingsserie öppnar upp för elit- och subelitlöpare från hela världen. Touren börjar på lördag med adidas Premiärmilen den 23:e och avslutas med Ramboll Stockholm Halvmarathon i September. Tävlingsserien erbjuder jämlika villkor för både män och kvinnor, med identiska prispengar och priser i alla klasser.

Det är spännande tider för alla löpare i och med att tävlingssäsongen nu kör igång runtom i landet. I mars är det ännu rätt lugnt på tävlingsfronten, men redan i april är det många tävlingar i kalendern. De två överlägset största tävlingarna i Sverige är Göteborgsvarvet i maj och Stockholm Marathon i början av juni, men redan innan dess finns det alltså intressanta tävlingar att se fram emot. Jag kommer att återkomma till dessa lite senare.

En turné i fyra akter

adidas Adizero Running Tour väver samman fyra prestigefyllda lopp till en sammanhängande serie där löpare tävlar om den åtråvärda titeln som totalvinnare. Serien inleds med adidas Premiärmilen den 23 mars, följd av adidas Premiärhalvan den 20 april, och når sitt crescendo med det klassiska adidas Stockholm Marathon samt Ramboll Stockholm Halvmarathon.

För att öka transparensen och engagemanget bland deltagare och fans, kommer separata resultatlistor för både de individuella loppen och den totala serien att publiceras online.

Anmälan och tävlingsupplägg

adidas adizero running tour 2024
Från Ramboll Stockholm halvmarathon

Det är gratis att anmäla sig till touren och detta kan göras via anmälningssidan som du hittar här.  Varje löpare måste anmäla sig till tourens respektive lopp precis som vanligt.

Anmälan görs via tourens anmälningssida eller på loppens egna hemsidor. Anmälan till touren är dock endast öppen i två anmälningsperioder:

Period 1: 29 november – 19 mars. Period 2: 25 mars – 19 april.

Sub-Elit: Årets nykomling

På grund av det växande intresset för tävlingen har en helt ny kategori lanserats i adidas Adizero Running Tour: Sub-Elit. Denna kategori öppnar dörren för ambitiösa löpare och elitmotionärer att delta på samma villkor som professionella elitlöpare.

Även om prispengar inte erbjuds i Sub-Elitklassen, kommer de tre främsta löparna hos båda könen att erhålla attraktiva prispaket.

Poängsystem och priser

adidas Adizero Running Tour skiljer sig från traditionella löpartävlingar genom sitt unika poängsystem, som tillåter löpare att ackumulera poäng baserade på deras prestationer i varje lopp.

Detta system säkerställer spänning och konkurrens hela vägen till den sista mållinjen. Med prispengar som sträcker sig från 10 000 till 50 000 kronor för enskilda lopp och totalvinsten, är det inte endast äran som står på spel.

Loppen sänds live

För att bredda tävlingens räckvidd, kommer hela touren, inklusive det uppmärksammade adidas Stockholm Marathon, att livesändas via någon digital plattform. Vilken plattform det är frågan om meddelas senare. adidas Stockholm Marathon kommer iallafall att sändas på TV4 och TV4 Play.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *