Härliga sommarmorgon

Idag har det varit en helt perfekt morgon på många sätt och vis. Riktigt vackert och varmt. Dessutom visade det sig att de har någon typ av fransk matmässa i stan från och med idag, vilket gjorde att jag fick uppleva lite nytt under mitt morgonpass. Vore det kanske dags att byta omgivning för ett tag då jag blir såhär exalterad över lite nytt i stadsbilden? 🙂 En av de saker jag gillar med större städer är just att det finns många ställen som är öppna riktigt tidigt på morgonen. Det finns inget bättre än att känna doften av nybakta crossainter tidigt på morgonen. Som morgonmänniska skulle jag efterlysa lite mer liv och rörelse i stadsbilden här i Vasa, även om det många gånger är just lugnet som tilltalar mig på mina morgonpass.

Jag började min vana trogen morgonen med ett kort löppass, denna gång endast på 6 km. Detta var det sista morgonpasset inför tävlingen på lördag. Nu återstår endast lite backlöpning ikväll och ett lätt löppass imorgon kväll innan tävlingen.

Annars går mitt viktminskningsschema helt enligt planerna och jag har redan gått ner några kilon på de två dagar jag har undvikit kolhydrater. Enligt denna takt kommer jag t.o.m. att gå ner till samma viktklass som jag var på under Stockholm Marathon, nämligen under 65 kg.

Hittills denna vecka har jag tränat enligt följande:

Måndag 24.6: Supertusingar 5×400-300-200-100 meter + 2×200 meter, sammanlagt 13,6 km löpning

Tisdag 25.6: Morgon: Löppass 10 km, Kväll: 15,5 km löpning + styrketräning WSC

Onsdag 26.6: Morgon: 6 km löpning

klädsel morgonpass
Outfit på morgonpasset. Kanske det börjar vara dags att lämna bort tröjan när termometern visar +21?

franska stånd
Riktigt roligt med nya influenser under morgonpassen.

franska oliver
Fransmännen är tidigt ute.

tvål
Jag måste gå och kolla på tvålarna på lunchpausen. Doftade riktigt gott om dessa när jag gick förbi…

franska ostar
På tal om god doft så var detta oststånd heller inte så illa.

torkade frukter

oöppnade stånd
Det skall bli spännande att se vad dessa oöppnade stånd har att erbjuda senare under dagen.

morgondrycker
De drycker som jag börjar dagen med just nu.

rosa smoothie
Min “middag” från igår. En smoothie bestående av jordgubbar, banan, 3 dl mjölk och 1 1/2 dl proteinpulver.

 

Join the Conversation

3 Comments

 1. says: Karin

  Hej!

  Jag har sett att du använt kompressionsstrumpor på dina löprundor. Använder du dem också när du inte tränar, t.ex. på jobbet? Känner du av skillnaden om du lämnar bort kompressionsstrumporna/sleeves?

  1. says: Benny

   Hej!

   Jag använder nog rätt ofta kompressionsstrumpor även på jobbet, men då har jag en version med mindre kompressionskraft. Det är ytterst svårt att bevisa verkningarna med kompressionsstrumpor och jag kan väl inte direkt påstå att jag märker någon stor skillnad mellan då jag har dem på eller inte. Om man talar i termer av “kompressionskraft” tycker jag att Zero Points strumpor är de absolut bästa. De flesta andra märken jag provat på har mest liknat fotbollsstrumpor, helt utan kompression.

   Om man återgår till diskussion kring ifall dessa fungerar eller inte så har Steve Magness skrivit en utmärkt artikel i ämnet på följande länk: http://www.scienceofrunning.com/2010/07/compression-socks.html. Jag tror personligen att de kan ha en liten verkan för att öka blodcirkulationen och därmed försnabba återhämtningen. Då det gäller kompressionsstrumpor under själva idrottandet TROR jag att dess främsta fördel ligger i att de stabiliserar upp musklerna och därmed minskar skadorna av de stötar som benen utsätts för under löpning. För mig iaf känns det mer stabilt att springa med kompressionsstrumpor av hög kvalitet.

   1. says: Karin

    Tack för ett utförligt svar och artikeln! 🙂 Följer med bloggen scienceofrunning, men antagligen inte märkt att han också skrivit om kompression, så ska absolut läsa artikeln.
    Använder själv kompressionsstrumpor både under träning och vila i och med tidigare knäproblem samt benhinneinflammation. Tycker också att de ger en stabilare känsla, för mig främst för knäna.

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *