Härliga 17 km

Efter gårdagens tunga intervallpass var det idag dags för ett återhämtande pass. Min ursprungliga plan var att dra två stycken pass idag på 8 och 13 km för att påskynda återhämtningen. Jag fick dock revidera mina planer eftersom jag vaknade upp med ett riktigt sjukt ben på morgonen. Istället beslutade jag mig för att dra ett lite längre pass på kvällen.

Totalt blev det 17 km nu på kvällen. Till en början hade jag ett riktigt ömt ben och det var lite svårt att få in det rätta löpsteget pga. smärtan. Till min glädje märkte jag dock att smärtan gav med sig rätt snabbt och vi kunde öka på tempot under vår länk. Eftersom jag inte tränade speciellt många löppass förra veckan hade jag inte den sedvanliga tröttheten i benen som man annars brukar ha dagen efter ett tufft intervallpass. Istället blev det ett riktig härligt löppass där jag t.o.m kunde köra några km under 4 min./km i slutet av passet.

Idag var jag annars och in till fysioterapeuten och lämnade mina fotavtryck för gjutningen av mina fotinlägg. Jag har tidigare haft fotinlägg under min tid som fotbollsspelare, men då för mina problem med svaga ledband på både yttre och inre sidan av foten. Då fick jag mina inlägg samma dag, men nu måste jag vänta några veckor på mina inlägg eftersom de skall specialtillverkas i Åbo.

Imorgon skall jag försöka få in två pass, med ett riktig lugnt pass på morgonen och intervaller på kvällen. Dessa intervaller kommer troligtvis att dras på löpband eftersom det lär bli riktigt kallt i Vasa imorgon, -15 grader hade utlovat senast jag kollade.

Jag har kommit överraskande bra igång med min träning denna vecka och ligger redan på 57,4 km löpning under de första tre dagarna. Nu är det bara att hoppas på att mitt ben håller för den hårda träningen. Jag gör i alla fall mitt bästa just nu med mycket stretching och kylbehandling varje kväll. Problemet är de långa pauserna med mycket sittande som oundvikligen kommer under en lång jobbdag.

tejpning kinesiotejp
Den tejpning med kinesiotejp som fysioterapeuten gjorde igår

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *