Här är världens snabbast växande märke för löparskor just nu

världens snabbast växande märke för löparskor

Märket On Running har haft ett enormt bra år 2023 och är just nu världens snabbast växande märke för löparskor. Det visar de bokslutsuppgifter som nyligen redovisades hos företaget.

Varumärket On har uppnått tre rekordkvartal under de första nio månaderna 2023 och har en årlig nettoomsättningstillväxt på 57,2%*. Det har också gjort att On ökat sin prognos för nettoomsättningen för fjärde kvartalet som slutar den 31 december 2023. Man förväntar sig nu att nå till 1,79 miljarder CHF, vilket isåfall innebär en helårstillväxt på över 46%.

Vad har gjort löparskor från On Running så populära?

Världens snabbast växande märke för löparskor

Det skall tilläggas att märket ännu så länge är långt ifrån de sökvolymer som globala giganter Nike och adidas har runtom i världen. Hoka One One är även ett märke som haft en enorm tillväxt de senaste åren. Men om man enbart kollar in tillväxten under 2023 i jämförelse med 2022 är On Running världens snabbast växande märke för löparskor just nu.

Vad är det då som gjort löparskor från On Running så populära? Delvis är det såklart ökat satsning på marknadsföring på strategiska marknader som USA, men under året har vi även sett en förbättring på en rad olika områden gällande produktutvecklingen hos deras löparskor, med en rad lyckade produktlanseringar.

CloudTec®

Världens snabbast växande märke för löparskor

I fokus återfinns deras CloudTec®-dämpning som är ett helt unikt dämpningssystem. Det absorberar stötar, minskar belastningen och anpassar sig till din löpstil för att skapa en skön löpkänsla. Själva kallar de det som att springa på moln.

Helion™ superfoam

On Helion™ superfoam

Helion™ superfoam är en rätt ny innovation från On Running. Avancerade produktionsprocesser har gjort det möjligt att kombinera styva, stabila sektioner med mer flexibla skumelement längs samma molekylkedjor.

De har hittat ett sätt att länka samman olika element till en fusion som ger fördelar som tidigare bara var möjliga med två separata material, och som kombinerar alla ingredienser för den ultimata körningen i ett enda superskum.

Speedboard®

On Running var rätt sent ute med att utveckla löparskor med kolfiberplatta – en av löparvärldens stora snackisar de senaste åren. Under 2023 har märket dock tagit stora steg framåt och har lanserat flera modeller med en inbyggd Speedboard®.

Denna är utformad för att ge en specifik känsla, där materialet, formen, tjockleken och kurvan på Speedboard® ändras för att ge olika resultat baserat på olika löparbehov.

Årets bästa löparskor från On Running

Här är några av de mest anmärkningsvärda lanseringarna från On Running detta år:

Världens snabbast växande märke för löparskor

I november kom On Runnings kanske bästa lansering för året ut på marknaden när Cloudeclipse lanserades. Redan tidigare under året hade man kommit ut med Cloudboom Echo 3 som genast blev en storsäljare, samt Cloudflow 4 som en längre tid varit en storsäljare hos märket.

on cloudflow 4
On Cloudflow 4

Cloudeclipse har märkets hittills tjockaste mellansula med ett dubbelt lager av CloudTec Phase®-dämpning. Denna innovativa design säkerställer en sekventiell kollaps när foten landar, vilket effektivt absorberar stötar. Resultatet är en sömlös övergång från häl till tå, vilket ger en anmärkningsvärt smidig och mjuk upplevelse vid varje steg.

Under foten har Cloudeclipse en Helion™ superfoam-mellansula, utformad för högsta mjukhet och skydd mot stötar. Den ultratjocka mellansulan ser till att dina leder förblir bekväma och att dina ben känns fräscha, även under långa löppass.

Den flexibla Speedboard® ger ökad stabilitet och vägledning, medan ovandelen i konstruerad mesh ger en ventilerande och åtsittande passform, vilket ytterligare förbättrar skons prestationsförmåga.

CloudTec-dämpningen är märkets främsta kännetecken och under året har man också utvecklat materialet så att det nu är både mjukare och mer responsivt för löparen.

*On Running kvartalsredovisning Q3 2023

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *