Första veckan på nya jobbet

På onsdagen började jag i mitt nya jobb. Det är naturligtvis en stor omställning i livet att igen jobba som anställd. Jag skulle beskriva det som både spännande och samtidigt lite skrämmande. Det är ju alltid lite svårt att veta hur man kommer att finna sig i ett nytt sammanhang med nya människor.

Det visade sig dock vara väldigt lätt att komma in i det nya gänget. Alla har varit väldigt trevliga och gjort sitt absolut bästa för att jag skall känna mig välkommen.

Min motivation är ju också på topp just nu. Jag är mycket nyfiken på det mesta gällande det nya jobbet. När både inställningen och omgivningen är de rätta finns förutsättningar för att det skall bli något riktigt bra.

Självklart finns det enormt mycket att lära ännu. Även om jag har mycket erfarenhet av liknande jobb inom mitt företag, är det samtidigt en annan form av kreativt arbete som nu kommer att krävas. Men jag är beredd på att det kommer att kräva ett lite nytt tankesätt i mitt nya jobb och det är också en del av utmaningen. Detta kommer också att ta mina färdigheter till en helt ny nivå när jag väl behärskar det.

En annan form av utmaning är att ställa om dygnet enligt de nya rutinerna. De första dagarna lyckades jag bra med uppdraget att komma mig tidigt i säng och få tillräckligt med sömn, som jag skrev om i mitt förra inlägg.

Det enda problemet var träningen. Jag är ingen kvällsmänniska och därför kändes det lite tufft att komma sig iväg på en löptur efter jobbet. Därför har jag nu tänkt att jag skulle börja med att träna innan jobbet från och med nästa vecka för att få in lite mer effekt i passen.

Soluppgång när jag begav mig av till jobbet på fredag.

För övrigt är det mycket trevligt att vandra till och från arbetet på dagarna tack vare den fina sträckan, som enligt mig är bland det vackraste man ser i Sliema och St. Julians. Ännu så länge möts man dessutom av varma havsvindar och det är rent meditativt att bege sig iväg på morgonkvisten.

Här är det alltså väldigt varmt och det märks även i klädkoden på jobbet. Första dagarna körde jag i långbyxor, men på fredagen vågade jag mig på shorts liksom största delen av de övriga på kontoret.

Det har dock börjat märkas att det blivit lite kallare denna vecka. Ännu tål man bra att springa utan tröja på löpturerna och havet är också mycket varmt att bada i. Det lär dock inte dröja så många veckor tills det börjar vara dags att lägga på sig en tröja på löpturerna.

På första delen av sträckan till jobbet känns det nästan som man skulle bo i New York.

Temperaturen har ändå hållit sig stadigt mellan 26-28 grader även denna vecka. Det är kanske framförallt den minskade luftfuktigheten som bidragit till att det nu känns svalare än tidigare veckor. Men vädret har verkligen varit optimalt ända sedan jag kom hit till Malta. Jag har endast haft en dag med regn sedan jag anlände för drygt 5 veckor sedan och sedan jag kom till Sliema har jag inte haft en enda dag med regn.

Vid följande parti kommer man in till Balluta Bay som första område i St. Julians. Dålig bild, men trevligt område med simstrand och många trevliga restauranger.

Regn och blåst lär jag dock få uppleva ännu i år, men det handlar ju inte endast om väder och vind. Även den inspirationsrika omgivningen har bidragit mycket till att jag nu har en helt annan ork än vad jag vanligen brukar ha vid denna tid på året.

Man går ännu förbi Spinola Bay under den 2,5 km långa sträckan till jobbet.

Nu gäller det att ytterligare finslipa vardagsrutinerna för att kunna prestera ännu bättre både i jobbet och på fritiden. Det viktigaste är ändå att jag nu äntligen har den rätta motivationen att göra mitt absolut bästa inom alla områden i livet. Ibland behövs det miljöombyte för att detta skall vara möjligt.

Fredagsrutinen två veckor i rad. Jag hinner dock skaffa mig nya rutiner här ännu. Charles Grech som finns i samma kvarter där jag bor är motsvarigheten till Finska Alko och svenska Systembolaget har ett synnerligen intressant utbud som skiljer sig rätt mycket från vad man är van vid. Il-Gabbana behöver ingen närmare presentation.
Träningsveckan blir kanske riktigt vad jag hoppades på. Nästa vecka blir det lite omställning där jag försöker köra in en rutin med träning innan jobbet istället för efter som denna vecka.
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *