Nu påbörjas bloggandet på allvar!

De som följt min blogg har kanske funderat ifall jag redan tröttnat på bloggandet eftersom det redan är en vecka sedan jag senast skrev ett inlägg. Min inaktivitet har dock inget att göra med att jag inte skulle ha haft inspiration eller tid den senaste veckan utan det beror helt enkelt på att jag bytt till ett tema som varit tidskrävande att installera.

Inget illa om de gratisteman som finns att erbjuda hos WordPress, men har man en gång blivit van vid Premium-teman så märker man verkligen skillnaden. Jag hade redan innan jag började med bloggen bestämt mig för att jag helt enkelt tar ett enkelt tema där det inte finns några speciella funktioner. Behöver man dessa är det väl bara att använda plugins resonerade jag.

Problemet blev emellertid uppenbart redan efter några dagars bloggande. Temat Grisaille som jag använde var visuellt rätt snyggt, men ytterst begränsat när det gällde funktionalitet. Mest uppenbart var det vid användandet av Widgets och placeringen av dessa, men även till den del det gällde funktionaliteten hos bloggen i stort var det uppenbart att detta tema inte räcker till för mina krav.

Eftersom jag varken har tid eller ork att gå in i Editorn och ändra i kodspråket varje gång jag märker en brist bestämde jag helt enkelt mig för att betala en liten engångssumma för att få ett tema som fyller alla mina behov. Jag är ännu i början av min inlärningsperiod med temat så man kan säga att min blogg för tillfället har karaktären av en “beta-version”.

Mitt nuvarande tema uDesign

 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *