En ledig dag i värmen

sommaren 2019 ölnyheter

Det har sina orsaker att jag längtar till att flytta till ett varmare land efter sommaren. I det väder som vi haft de senaste dagarna lever jag upp på ett helt annat sätt. Det är inte bara träningen som fungerar bättre. Även energin gällande allt annat ligger på en helt annan nivå.

Om det verkligen blir av redan nu till hösten återstår att se. Men en sak är säker. Jag kommer inte att befinna mig speciellt många vintrar i Finland under resten av mitt liv… om det inte sker något revolutionerande nytt i privatlivet. Kanske Sverige då, men isåfall beror det alltså på helt andra saker än vädret.

Idag tog jag en ledig dag från mitt jobb. En av många fördelar med det jobb som jag har. Det är klart att jag har massvis med jobb som ligger på, men jag känner att jag ändå varit rätt flitig den senaste tiden och kan unna mig lite ledigt ibland.

Jag började visserligen, min vana trogen, dagen redan kl. 5.15. På något sätt verkar det som att jag vaknar automatiskt den tiden oavsett när jag än går och lägger mig. Det blev tre timmar jobb innan jag begav mig iväg till stan för några små göromål.

Lite över 11 var det dags för ett långpass. Det blev 30 km i drygt 25 graders värme. Idag hade jag motivationen att köra så mycket jag fick ur kroppen. Det gjorde jag också igår på mitt 18 km långa löppass. Med andra ord verkar det som att jag äntligen är igång med löpningen på allvar igen.

Farten då? Jo, faktiskt överraskande bra med tanke på omständigheterna. Styvheten i baklåren begränsar ännu, men inte så mycket som tidigare och det gör också att jag kan pressa ner farten under 4:00 min./km när jag riktigt kämpar. Idag blev det en snittfart på 4:19 min./km över hela sträckan på 30 km – något som jag är riktigt nöjd med i dagsläget.

Det handlar bara om att fortsätta stretchingen så är jag säkert tävlingsklar till hösten. Jag tror nämligen att jag med tiden lär mig hushålla med tiden bättre och inte ta så stor stress med jobbet som jag gjort de första månaderna med mitt företag.

Trots att jag alltså älskar värme var det ändå lite utmanande att springa idag. Jag märkte det kanske inte så mycket medan jag var igång, men efteråt hade jag svårt att få ner mat och var blek som ett lakan.

Men jag tog det osedvanligt lugnt med lunchen på Strampen och fick till slut ner maten. Ölen var det aldrig några problem med, men det är det ju sällan efter ett långpass.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *