Formtoppningen inledd

Ännu en vecka kan läggas till handlingarna och nu är det precis två veckor kvar tills Paris Marathon. Det innebär också att formtoppningen har inletts på allvar. Redan denna vecka har jag dragit ner på träningsmängden en aning och kört endast 5 stycken löppass samt unnat mig en vilodag.

Nästa vecka blir det hela 3 vilodagar och de löppass som vi kör blir främst i form av korta och snabba intervallpass eller korta distanspass för att hålla upp flåset. Det viktigaste i detta skede är att inte lägga hela kvällarna på träning, utan passen bör vara korta och effektiva för att lämna ordentligt med tid för vila och återhämtning innan läggdags. Förhoppningsvis skall detta ge pigga ben redan till denna veckas träning så att man kan gå in i den sista veckan inför maratonloppet med en bra känsla och gott självförtroende.

För min del kunde vi vid besöket hos massören på fredagen konstatera att jag ännu har en hel del med jobb att göra då det gäller stretching och muskelvård. Jag är riktigt styv i baklåren och det gör att jag har svårt att nå full steglängd under min löpning. Det hoppas jag kunna åtgärda genom noggrann stretching nu när det finns mer tid på kvällarna under denna vecka.

Jag hoppas också att vilan skall göra underverk för mina sjuka ljumskar. Ännu idag hade jag ordentligt sjuka ljumskar under den korta sträcka som jag sprang på simhallens löpband. Å andra sidan har jag inte gett mina ljumskar speciellt mycket vila de senaste veckorna, så speciellt märkligt är det inte att de inte blivit bättre ännu.

Då det gäller denna veckas träning så blev vi tyvärr tvungna att dra två av kvalitetspassen på löpband på grund av all snö. Det är inte helt optimalt med tanke på att det var sista hårda veckan inför maratonloppet, men å andra sidan hade jag en bra känsla under båda kvalitetspassen på löpband. Speciellt “flåset” känns riktigt bra just nu.

Måndag 17.3:

Vattenlöpning 30 minuter och styrketräning 60 min. (simhallen)

Tisdag 18.3:

Intervaller 3×4 km (totalt 17 km löpning) och styrketräning 30 min. ( löpband, Wasa Sports Club)

Onsdag 19.3:

Återhämtande distanspass 16 km

Torsdag 20.3:

Tröskelpass 10 km, Totalt 14 km löpning + styrka 45 min. (löpband, WSC)

Fredag 21.3:

Vila

Lördag 22.3:

Långpass 30 km

Söndag 23.3:

Lugnt löppass 5 km, vattenlöpning 30 min. och styrka 60 min. (simhallen)

Totalt 6 träningspass och totalt 82 km löpning

PicsArt_1395597955197
Lite “lättfika” på cafeterian på eftermiddagen igår. På kvällen föll jag dock för frestelsen med godis och en öl. Men jag har ju varit så duktig i veckan så lite belöning var jag värd. 🙂

PicsArt_1395598051824
Sen lunch efter träningen idag. Ingen fröjd för ögat, men mycket välgörande efter ett träningspass.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *