Formfunderingar och matfesten i Vasa

Ikväll körde jag det sista kvalitetspasset inför tävlingen i Åbo på lördag. Det blev ett backpass på 10×200 meter, med sammanlagt 4 km backlöpning. Totalt fick jag ihop 12 km löpning under kvällens pass och ligger på 57,1 km löpning hittills denna vecka. Nu blir det dock sparsamt med löpning fram till lördagens tävling. Jag har endast planerat in en lättare länk imorgon kväll som sista pass inför tävlingen.

Som jag nämnt upprepade gånger går jag inte in i halvmaratontävlingen med några stora förhoppningar. Det känns helt enkelt som att tävlingen kommer aningen för snabbt på efter Stockholm Marathon för att jag skall orka ladda om till tävlingen. En månad borde ju vara tillräckligt för att hinna ladda om, även om det handlar om ett genomfört maratonlopp. Men då skall man komma ihåg att det tar nästan tre veckor innan man kan träna som normalt efter ett maratonlopp.

Ett annat problem är det mentala. Det tar alltid otroligt länge att ladda om mentalt efter ett maratonlopp. Inte så att motivationen skulle saknas, men efter ett maratonlopp känner jag alltid att jag vill unna mig alla de saker som jag undvikit inför ett maratonlopp. Detta leder oftast till att jag stoppar i sig alla de onyttigheter som man undvikit i förberedelserna inför ett maratonlopp, som t.ex. öl, godis och pizza.

Med denna diet följer en naturlig viktökning som dessutom är snabbare än vad den i övriga fall skulle vara eftersom man vant kroppen vid en viss diet veckorna innan maratonloppet. Det positiva är att dessa kilon även går väldigt snabbt bort med några dagars diet samt hård träning.

Hursomhelst känns kroppen väldigt seg just nu och det driv i steget som redan borde finnas med tanke på tävlingen på lördag är som bortblåst. En bidragande orsak till detta, förutom maratonloppet i Stockholm, är det faktum att jag inte alls formtoppat inför loppet ännu.

De två senaste veckorna har jag kört riktigt mycket mängd, med km-mängder på 160 km för två veckor sedan och 120 km löpning samt 85 km cykling förra veckan. Även denna vecka har jag kört onormalt mycket mängd med tanke på att det faktiskt är tävling på lördag.

Nåja, när det gäller löpning är jag i alla fall en evig optimist och tror på en onormalt snabb superkompensation inför denna tävling. Det låter osannolikt, men om inte annat får man ta tävlingen som en ordentlig genomkörare inför följande maratonlopp i slutet av juli.

PicsArt_1372265546493
Min diet fortsatte idag med lunch på Kaffehuset August.

PicsArt_1372265607577
Där avnjöt jag en fräsch kycklingsallad.

PicsArt_1372265898213
Efter lunchen passade jag på att besöka den europeiska matmarknaden (alltså inte fransk matmässa :)) som är i Vasa de närmaste 10 dagarna. Kan verkligen rekommenderas! De får gärna byta ut samtliga traditionella marknader i Vasa mot dessa typer av evenemang. Jag skulle gärna ha spenderat hela dagen med att rota bland utbudet. Det får istället bli under min semester nästa vecka. Jag hoppas bara att fransmännen orkar baka sina crossainter och crepes ännu nästa vecka 🙂

PicsArt_1372265672753
Tvålutbudet gjorde ingen besviken.

PicsArt_1372265785519
Visste inte att det finns så många sätt att krydda oliverna på.

PicsArt_1372265730443
Ingen brist på råvaror tills nästa veckas pizzabakning i vårt hushåll 🙂

PicsArt_1372265831296

PicsArt_1372265954012
En av dessa skall hem, kosta vad det kosta vill!

PicsArt_1372266089630
Intressanta italienska kakor.

PicsArt_1372266230820
Mina favoriter chokladcroissanterna trängs bland andra godbitar.

Join the Conversation

2 Comments

    1. says: Benny

      Jag tog mig också en smakbit och den var en riktig höjdare. Det fanns mycket speciella smaker på marknaden, så det lär nog bli en hel del shopping där nästa vecka. Men nu måste jag tänka på vikten i åtminstone en dag till… 🙂

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *