Finlands blåsigaste stad

Ni känner till Vasas slogan som rullat på ända sedan 90-talet och som just nu används bland annat för att göra reklam om staden på Sveriges tv4, Vasa-Finlands soligaste stad. Jag vet inte så mycket om solen, då detta påstående bygger på antalet soltimmar för sisådär 20 år tillbaka. Det som jag däremot är övertygad om är att Vasa är en av Finland blåsigaste städer.

Nu har det blåst oavbrutet här i minst 2 veckor och då pratar jag inte om några sköna sommarbrisar, utan hårda och svinkalla vindar. Speciellt påtagligt har det varit då jag de senaste veckorna ägnat mig främst åt cykling i träningsväg. Idag gjorde jag återigen ett cykelpass då jag inte ville riskera ljumskarna med alltför många löppass efter varandra när jag äntligen verkar att ha blivit frisk igen. Benet kändes bra idag igen, men det är bättre att ta det säkra före det osäkra i detta läge.

Cykelpasset ifråga körde jag 40 km på 90 minuter, där jag bakade in 5×5 minuters intervaller där jag körde så hårt som jag bara kunde. Det var en rätt bra genomkörare för att vara ett cykelpass. Imorgon fortsätter jag med ett löppass igen och har då tänkt köra ett lite längre distanspass med styrketräning efteråt.

hemmakontor
Hemmakontoret. Det har varit sällsynt lyxigt att börja morgonen med fotbolls-VM de senaste veckorna. Efter det har jag oftast satt mig ner ett tag för att surfa runt och se vad som skett runtom i världen, följt av lite läsning. Det är inte så dumt med lite alterneringsledighet. 🙂

PicsArt_1403800690833Veckoslutet är snart här och det måste firas med lite vin. Jag skall dock försöka undvika att dricka öl i helgen då jag “slimmar” mig inför beachen i Nice.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *