Summering av förra veckans träning

Som nämnt lämnade bloggandet lite åt sidan i slutet av förra veckan pga. vår flytt. Efter länken på 28 km på lördag morgon hämtade jag flyttbilen och sedan blev det ett veckoslut fullt av tungt bärande. Flytten är inte helt klar ännu, men vi fick med det nödvändigaste för att kunna bosätta oss vid den nya adressen. Lite bilder på den nya lägenheten kommer inom kort här på bloggen.

Förra veckan siktade jag som nämnt på att få ca. 87 km löpning. När jag summerade veckan konstaterade jag dock att jag kom upp i 91 km. Det mest positiva just nu är att kroppen verkar att svara bra mot träningen trots tröttheten. Av naturliga orsaker är jag lite mer trött än vanligt för tillfället. Oavsett fastän själva flytten gått smidigt hittills innebär en flytt alltid lite extra stress i tillvaron vilket även inverkar på träningen. Jag har varit mycket trött efter jobbet varje dag vilket gjort att träningen inte varit så njutbar som den brukar vara.

Av erfarenhet vet jag dock att det inte är hela världen fastän benen känns tunga tidvis. Det viktigaste är att jag inte har smärtor någonstans i kroppen. Tunga ben och trötthet är helt normalt framförallt när man höjer dosen efter en tid med lugnare träning.

Förra veckans träning:

Måndag 5.11:   Länk 11,5 km, styrka gym

Tisdag 6.11:   Intervaller Botniahallen, Uppv. 3km-5x1000m-nedjoggn. 3km (tot. 12,5km)

Onsdag 7.11:   Länk 11,5km, styrka gym

Torsdag 8.11:   Intervaller på löparmatta, uppv. 2km-4x2km-1x1km (tot. 12,5km)

Fredag 9.11:   Vila

Lördag 10.11:   Länk 28 km

Söndag 11.11:   Länk 15 km

Totalt: 91 km löpning

Eftersom kroppen verkar svara oväntat bra på träningen just nu finns det förutsättningar till att nå över 100 km redan under den pågående veckan. Ett välkommet besked med tanke på att just den mängden var målet för tidpunkten på året innan jag blev skadad. En målsättning som jag sedermera reviderade pga. den segdragna skadan.

Join the Conversation

2 Comments

 1. says: Heidi

  Fina kilometermängder du får till! Jag försöker själv komma mig upp emot 70km/vecka (från tidigare 50) och funderar på det här med vilodagar.Brukar du köra med 1vilodag/vecka eller varierar det? Har du lugnare träningsveckor med fler vilodagar någongång och isf hur ofta? Många frågor 🙂

  1. says: Benny

   Det är bara roligt med frågor :). Just nu kör jag i allmänhet med 1 vilodag/vecka och 6 träningar/vecka. I allmänhet försöker jag köra i 3-4 veckors perioder med stegrande mängd och intensitet för att sedan köra en lugnare vecka innan jag påbörjar följande period. Eftersom jag har rätt stressigt på jobbet emellanåt blir det dock inte alltid som planerat och jag får lägga in en lugnare vecka tidigare eller senare än vad som var planen.

   Eftersom jag just kommit tillbaka från en skada och kört med rätt blygsamma km-mängder kör jag ännu några veckor med stegrande mängd innan jag tar en lugnare vecka. Annars är planen att börja med 2 pass om dagen i december, vilket kan leda till att jag tar en vilodag till i veckan. Men då är ändå målet att öka på antalet pass/vecka.

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *